Ajankohtaista

Uutiset

21.2.2024 Tilastolive: Maahanmuuttajat väestö- ja työllisyystilastoissa

Mitä ennätyksellinen maahanmuutto tarkoittaa Suomen väestökehitykselle? Löytyykö vieraskielisille töitä Suomesta? Katso suuri maahanmuuttokeskustelu Tilastolivessä 27.2. klo 13. Vieraina lähetyksessä ovat Tilastokeskuksen erikoistutkija Hanna Sutela ja aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kehitysjohtaja Janne Antikainen.

20.2.2024 Pikaestimaatti: tuotanto laski tammikuussa 1,3 % edellisestä kuukaudesta

Kausitasoitettu tuotanto laski kokeellisen pikaestimaatin mukaan 1,3 % joulukuusta tammikuulle. Työpäiväkorjattu sarja laski 3,4 % vuodentakaiseen verrattuna.

19.2.2024 Inflaatio palautunut maltilliselle tasolle – tammikuussa inflaatio oli 3,3 %

Kuluttajahintojen vuosimuutos oli tammikuussa 3,3 %, kun joulukuussa se oli 3,6 %. Koronapandemiasta toipumisen myötä vuoden 2021 alusta lähtien inflaatio nousi tasaisesti ja oli korkeimmillaan joulukuussa 2022, jolloin se oli 9,1 %. Sen jälkeen inflaatio on laskenut kuukaudesta toiseen.

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste uutisviestipalvelussa

Lue tai tilaa sidosryhmäkirje

Lue tai tilaa opettajauutiskirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 23.2.2024