Tilastokirjasto

Kaikille avoin tilastotiedon palvelukeskus.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä puhelimitse tai tule käymään paikan päällä

  • tietopalvelupäivystys vastaa numerossa 029 551 2220 ma–pe klo 9.00–16.00
  • lähetä kysymyksesi lomakkeella Tilastokeskuksen tietopalveluun tai ota yhteys sähköpostitse 
  • tule käymään palvelupisteeseemme, joka on avoinna Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.

Tietopalvelu ja neuvonta

Tietopalveluammattilaisemme auttavat oikean tiedon löytämisessä puhelimitse nrossa 029 551 2220, sähköpostitse ja chat-palvelussa. Neuvonta ja suppeahko tietopalvelu on maksutonta.

Maksullinen tietopalvelu

Laajempia tiedonhakuja teemme maksullisena palveluna. Käytössämme ovat kotimaiset ja kansainväliset tilastolähteet.

Tilastokokoelma

Tilastokirjastossa on Suomen laajin kokoelma tilastoja sekä painettuna että elektronisessa muodossa. Tilastoja on Suomesta ja maailman eri maista, vanhimmat julkaisut ovat 1850-luvulta.

Lehdet ja kirjat

Voit lukea painettuja ja elektronisia lehtiä ja kirjallisuutta erityisesti tilasto-, väestö-, kansantalous- ja yhteiskuntatieteiden aloilta.

Lainaus- ja kaukopalvelu

Tilastokirjaston kokoelmiin kuuluvaa aineistoa voi lainata lukuun ottamatta hakuteoksia, aikakauslehtiä ja arkistoaineistoa. Kaukopalvelu välittää julkaisuja ja jäljenteitä omista kokoelmista muille kirjastoille.
Lainaus- ja neuvontapalvelut ovat saatavana kävijäasiakkaille Tilastokeskuksen palvelupisteessä Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.
Lainat voit palauttaa myös Tilastokeskuksen ala-aulaan ma–pe 8.00–16.15.
 

Poimintoja tilastomaailmasta

26.1.2016 VTT: Asuntotuotantotarve 2040 -tutkimus

VTT:n tutkimuksen mukaan Suomeen tulee rakentaa noin 30 000 asuntoa vuosittain, eli yhteensä 760 000 asuntoa vuoteen 2040 mennessä. Mikäli kehityskulku on taantuva, määrä on noin 25 000 asuntoa vuodessa. Teknologian tutkimuskeskus VTT on tehnyt tutkimuksen uusien asuntojen rakentamistarpeesta vuosina 2016 - 2040. Tutkimuksessa on arvioitu väestökehityksen perusteella, kuinka paljon uusia asuntoja tulee rakentaa ja minne. Tutkimusraportti on saatavissa Rakennusteollisuus RT:n sivuilta.>>>

Poimintojen arkisto

Tilastokirjaston tietosivut

Päivitetty 26.1.2016

Jaa