Tilastokirjasto

Kaikille avoin tilastotiedon palvelukeskus.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä puhelimitse tai tule käymään paikan päällä

  • tietopalvelupäivystys vastaa numerossa 029 551 2220 ma–pe klo 9.00–16.00
  • lähetä kysymyksesi lomakkeella Tilastokeskuksen tietopalveluun tai ota yhteys sähköpostitse 
  • tule käymään palvelupisteeseemme, joka on avoinna Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.

Tietopalvelu ja neuvonta

Tietopalveluammattilaisemme auttavat oikean tiedon löytämisessä puhelimitse nrossa 029 551 2220, sähköpostitse ja chat-palvelussa. Neuvonta ja suppeahko tietopalvelu on maksutonta.

Maksullinen tietopalvelu

Laajempia tiedonhakuja teemme maksullisena palveluna. Käytössämme ovat kotimaiset ja kansainväliset tilastolähteet.

Tilastokokoelma

Tilastokirjastossa on Suomen laajin kokoelma tilastoja sekä painettuna että elektronisessa muodossa. Tilastoja on Suomesta ja maailman eri maista, vanhimmat julkaisut ovat 1850-luvulta.

Lehdet ja kirjat

Voit lukea painettuja ja elektronisia lehtiä ja kirjallisuutta erityisesti tilasto-, väestö-, kansantalous- ja yhteiskuntatieteiden aloilta.

Lainaus- ja kaukopalvelu

Tilastokirjaston kokoelmiin kuuluvaa aineistoa voi lainata lukuun ottamatta hakuteoksia, aikakauslehtiä ja arkistoaineistoa. Kaukopalvelu välittää julkaisuja ja jäljenteitä omista kokoelmista muille kirjastoille.
Lainaus- ja neuvontapalvelut ovat saatavana kävijäasiakkaille Tilastokeskuksen palvelupisteessä Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.
Lainat voit palauttaa myös Tilastokeskuksen ala-aulaan ma–pe 8.00–16.15.
 

Poimintoja tilastomaailmasta

23.9.2015 22.9.2015 Turvapaikanhakijat EU-tilastoissa

Tämän ajankohtaisen aiheen uusimpaan tilastokuvaukseen ja tilastolähteisiin johdattaa Eurostatin Statistics Eplained -artikkeli Asylum quarterly report. Kaikki siirtolaisuutta ja turvapaikkaa koskevat SE-artikkelit saa esille valitsemalla SE-aloitussivulta teeman Population and social conditions ja sen jälkeen aiheet Population/Asylum and migration.

7.9.2015 US Census Bureaun kansainvälisen väestökellon uusia ominaisuuksia

USA:n väestölaskentaviraston Census Bureaun perinteinen World Population Clock on saanut uusia ominaisuuksia. Nyt mukana on myös maaprofiileja ja mm. tietoa väestötiheydestä sekä tietoa viennistä ja tuonnista. Lisäksi saatavilla on karttaesitys International Map Viewer.

Poimintojen arkisto

Tilastokirjaston tietosivut

Päivitetty 23.9.2015

Jaa