Tilastokirjasto

Kaikille avoin tilastotiedon palvelukeskus.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä puhelimitse tai tule käymään paikan päällä

  • tietopalvelupäivystys vastaa numerossa 029 551 2220 ma–pe klo 9.00–16.00
  • lähetä kysymyksesi lomakkeella Tilastokeskuksen tietopalveluun tai ota yhteys sähköpostitse 
  • tule käymään palvelupisteeseemme, joka on avoinna Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.

Tietopalvelu ja neuvonta

Tietopalveluammattilaisemme auttavat oikean tiedon löytämisessä puhelimitse nrossa 029 551 2220, sähköpostitse ja chat-palvelussa. Neuvonta ja suppeahko tietopalvelu on maksutonta.

Maksullinen tietopalvelu

Laajempia tiedonhakuja teemme maksullisena palveluna. Käytössämme ovat kotimaiset ja kansainväliset tilastolähteet.

Tilastokokoelma

Tilastokirjastossa on Suomen laajin kokoelma tilastoja sekä painettuna että elektronisessa muodossa. Tilastoja on Suomesta ja maailman eri maista, vanhimmat julkaisut ovat 1850-luvulta.

Lehdet ja kirjat

Voit lukea painettuja ja elektronisia lehtiä ja kirjallisuutta erityisesti tilasto-, väestö-, kansantalous- ja yhteiskuntatieteiden aloilta.

Lainaus- ja kaukopalvelu

Tilastokirjaston kokoelmiin kuuluvaa aineistoa voi lainata lukuun ottamatta hakuteoksia, aikakauslehtiä ja arkistoaineistoa. Kaukopalvelu välittää julkaisuja ja jäljenteitä omista kokoelmista muille kirjastoille.
Lainaus- ja neuvontapalvelut ovat saatavana kävijäasiakkaille Tilastokeskuksen palvelupisteessä Kalasatamassa ma-pe sopimuksen mukaan.
Lainat voit palauttaa myös Tilastokeskuksen ala-aulaan ma–pe 8.00–16.15.

Poimintoja tilastomaailmasta

4.5.2015 Äidit tilastoissa

Suomessa syntyi viime vuonna 55 472 lasta. Esikoisen synnyttäneiden naisten keski-ikä oli 28,8 vuotta. Äitienpäivän kunniaksi olemme koonneet tilastotietoja äideistä ja lapsiperheistä. Lisää: Äitienpäivään liittyviä tilastotietoja.>>>

6.4.2016 Sport Statistics - urheilutilastoja Eurostatista

Eurostat on julkaissut lyhyen oppaan, jossa selostetaan urheilutilastojen tietolähteitä. Eurostatin verkkosivuilla keskeiset tietolähteet ovat SPORT-erityisosio jasen Statistics Illustrated -osuus. Hyödyllinen on myös urheilu-teemaan liittyvät Statistics Explained -artikkeli.

16.3.2016 Venla ja Leo suosituimmat etunimet

Venla ja Leo ovat vuonna 2015 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Venlan sai ensimmäiseksi nimekseen 394 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 408 pojalle. Venlan jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Sofia, Aada, Aino ja Elsa. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Onni, Eino ja Oliver. Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ellen ja Emil suosituimmat.
Lähde: Väestörekisterikeskus, Ajankohtaista 15.3.2016, Venla ja Leo vuoden 2015 suosikkinimet.

 

Poimintojen arkisto

 

Tilastokirjaston tietosivut

Päivitetty 4.5.2016

Jaa