Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma

Valtiovarainministeriö toteuttaa koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on kouluttaa kuntayhtymiä sekä kunta- ja maakuntatoimijoita tulossa oleviin taloustiedon hallinnan, raportoinnin ja tilastoinnin uudistuksiin.

Automaattisen talousraportoinnin koulutuskiertueella kunta- ja maakuntatoimijoita perehdytetään taloustiedon hallinnan ja raportoinnin uudistustoimista aiheutuviin muutoksiin. Koulutus sisältää tietoa kuntia, kuntayhtymiä ja maakuntia koskevista tulevista taloustietojen yhteisistä määrityksistä (mm. JHS-suositukset) ja niiden soveltamisesta, uusista taloustietojen raportointimalleista sekä raportointiprosessin käytännön muutoksista. Ohjelman sisältökuvaukseen voit tutustua täällä.

Koulutukset ovat samanaikaisesti sekä Kuntatieto-ohjelman että hallituksen maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanoa.

Koulutuksiin liittyvät infotilaisuudet järjestettiin viime vuoden syksyllä Oulussa (14.11.2017) ja Helsingissä (30.11.2017). Tilaisuuksien esitysmateriaaleihin ja Helsingin tilaisuudesta tehtyyn webinaaritallenteeseen pääset tilaisuuksien linkeistä.

Ilmoittaudu koulutukseen

Kevään koulutukset järjestetään seuraavilla paikkakunnilla. Syksyn koulutusten paikkakunnat ja ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Koulutus on kaksipäiväinen. Osallistua voi joko yhteen tai kahteen päivään.

Koulutusohjelmaan voit tutustua täällä.

Ilmoittautumislomakkeelle pääset paikkakuntakohtaisesta linkistä. Helsingin tilaisuudesta tehdään tallenne ja molempiin koulutuspäiviin voi osallistua myös webinaarina.   

11.-12.4.2018 Jyväskylä, Sokos Hotel Alexandra Ilmoittaudu

18.–19.4.2018 Rovaniemi, Santa's Hotel Santa Claus  Ilmoittaudu

16.–17.5.2018 Lappeenranta, Sokos Hotel Lappee Ilmoittaudu

23.–24.5.2018 Helsinki, Messukeskus ilmoittaudu

Tietoa koulutusohjelmasta ja kutsua koulutukseen osallistumiseksi toivotaan välitettävän kaikille kuntasektorin toimijoille ja kollegoille.

Koulutus on osallistujille maksuton.

Lisätietoja:
Sisällöstä: Valtiovarainministeriö Niina Huotari, etunimi.sukunimi@vm.fi
Ilmoittautumisesta, järjestelyistä ym.: Tilastokeskus Marika Jokinen, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi

Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelusta: Valtiokonttori Anne Melanen, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

 

Päivitetty 14.3.2018