Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät vain 2 prosenttia heinäkuussa 2020
27.8.2020
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 2,2 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 2,42 miljoonaa yöpymisvuorokautta heinäkuussa 2020. Pääkaupunkiseudulla kotimaiset yöpymiset kuitenkin vähenivät 41,2 prosenttia mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolella ne lisääntyivät 4,3 prosenttia edellisvuodesta. Koronavirustilanteesta johtuen ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta 82,3 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 0,14 miljoonaa. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 2,56 miljoonaa, mikä oli 21,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Seuraava julkistus:
24.9.2020

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 19.9.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html