Toiminnan suunnittelu, seuranta ja kehittäminen

Tilastokeskus toimii valtiovarainministeriön tulosohjauksessa, mutta vastaa itsenäisesti toiminnastaan, palveluistaan ja tilastoistaan. Toiminnan suunnittelun keskeisiä asiakirjoja ovat tulossopimus, toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvioehdotus.

Tilastotuotanto
Tilastokeskuksella on säännöllisessä tuotannossa yli 200 tilastoa. Vuotuinen tilasto-ohjelma julkaistaan edellisen vuoden lopulla tilastojen julkistamiskalenterina, joka sisältää kaikki vuoden tilastojulkistukset aikataulutettuna.

Tulossopimus
Tilastokeskuksen ja valtiovarainministeriön välisessä tulossopimuksessa määritellään viraston seuraavan vuoden toiminnalliset tavoitteet. Tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan puolivuosittain.

Kehyssuunnitelma
Kehyssuunnitelmassa esitellään Tilastokeskuksen rahoitus- ja henkilöstökehyksien suunnitelmat keskipitkällä aikavälillä.

Talousarvioehdotus
Talousarvioehdotus sisältää Tilastokeskuksen ehdotuksen seuraavan vuoden tuloarvioista ja määrärahoista. Ministeriöt laativat virastojen ja laitosten ehdotuksista hallinnonalansa talousarvioehdotuksen.

Kehittämistoiminta

Tilastokeskuksella on käynnissä lukuisia kehittämishankkeita ja -ohjelmia, joilla muun muassa pidetään yllä ja kehitetään tilastojen laatua, toiminnan tuloksellisuutta ja prosesseja, sekä koordinoidaan kehittämisprojekteja. Lisäksi Tilastokeskus tekee systemaattista laatutyötä.

 


Päivitetty 6.10.2014

Linkkipolku

Olet sivulla: Etusivu > Tilastokeskus > Toiminta ja tehtävät > Toiminnan suunnittelu, seuranta ja kehittäminen

Navigointi

Tilastokeskus

Toiminta ja tehtävät

På svenska In English Tulostusversio
Hakemisto| Sivukartta| Palaute| Yhteystiedot
Förstasidan| Home
Etusivu Tilastot Tietoa tilastoista Tiedonkeruut Tuotteet ja palvelut Ajankohtaista Tilastokeskus

Haku

Tilastokeskus
Tilastokeskus PalloVaihde 029 551 1000 PalloYhteystiedot PalloTekijänoikeudet ja käyttöehdot PalloPalaute