Exempel på avvikande användarvillkor

Exempelvis följande tjänster innehåller material som producerats av andra aktörer än Statistikcentralen och som Statistikcentralen fått tillstånd att publicera i sina egna tjänster. När dessa uppgifter används ska den ursprungliga informationsproducentens användarvillkor för sina uppgifter kontrolleras.

  • Temasidorna Internationell statistik: Den ursprungliga producenten/källan anges i anslutning till statistiktabellerna. Som källa för de internationella jämförelsediagrammen ska anges Statistikcentralen, tjänsten Internationell statistik [månad, årtal]
  • Statistikdatabasen StatFin: Den ursprungliga producenten/källan anges i anslutning till de uppgifter som producerats av andra aktörer än Statistikcentralen.
  • Findikator: informationshelheter som producerats av andra informationsproducenter än Statistikcentralen

Användarvillkoren kan variera beroende på publikation (t.ex. publikationer i pdf-format). Kontrollera alltid de aktuella användarvillkoren i anslutning till produkterna i fråga.

Om användarvillkoren för de avgiftsbelagda informationsprodukter eller tjänster som Statistikcentralen levererar avtalas separat.