Finansministeriets förordning om Statistikcentralens
avgiftsbelagda prestationer

I finansministeriets förordning om Statistikcentralens avgiftsbelagda prestationer fastställs Statistikcentralens avgiftsbelagda prestationer.

Utöver finansministeriets förordning styrs Statistikcentralens avgiftsbelagda verksamhet också av lagen och förordningen om grunderna för avgifter till staten. Lagen om grunderna för avgifter till staten är en allmän lag som reglerar statens avgiftsbelagda verksamhet och som följs om inte annat stadgats i annan lag. I lagen definieras hur prestationer till staten delas i avgiftsbelagda och avgiftsfria prestationer och hur de avgiftsbelagda prestationerna delas vidare i offentligrättsliga och övriga prestationer. I de offentligrättsliga prestationerna förutsätts bruk av självkostnadspris medan andra prissätts på företagsekonomiska grunder. Statistikcentralen prissätter alla avgiftsbelagda prestationer på företagsekonomiska grunder.

I förordningen om grunderna för avgifter till staten fastställs hur prestationens självkostnadsvärde räknas. I förordningen regleras ytterligare frågor i anslutning till inkassering av och räntor på avgifter.


Senast uppdaterad 20.1.2014

Olet sivulla:

Förstasidan > Organisation > Lagstiftning > Finansministeriets förordning om Statistikcentralens avgiftsbelagda prestationer

Statistikcentralen

Lagstiftning


Relaterade sidor
Suomeksi In English Utskriftsvänlig sida
Index| Sidokarta| Synpunkter| Kontaktinformation
Etusivu| Home
Förstasidan Statistik Statistikinfo Datainsamling Produkter och tjänster Aktuellt Statistikcentralen
Statistikcentralen
Statistikcentralen PalloVäxel 029 551 1000 PalloKontaktinformation PalloUpphovsrätt och användarvillkor PalloSynpunkter