Uutisia 24.7.2023

Tilastokeskuksen Reija Helenius palkittiin Kansainvälisen tilastoinstituutin ISI:n konferenssissa

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Reija Helenius palkittiin Kansainvälisen tilastoinstituutin ISI:n ISI Service Award -palkinnolla, joka myönnetään erityisestä panoksesta ISI:n ja kansainvälisen tilastoyhteisön hyväksi. Palkinto jaetaan kahden vuoden välein ISI:n konferenssissa, joka järjestettiin Kanadan Ottawassa viime viikolla.

Palkinnon perusteena oli Heleniuksen työ ISI:n International Statistical Literacy (ISLP) -projektissa, joka pyrkii edistämään tilastojen lukutaitoa kaikkialla maailmassa. Helenius on johtanut projektia jo vuodesta 2010. Projekti toimii jo lähes 90 maassa.

”Olen todella iloinen tästä tunnustuksesta. Toimiminen kansainvälisessä tilastoinstituutissa on avannut uuden näkökulman  tilastojen merkityksestä yhteiskuntien kehittymisen perustana. Erityisen tärkeäksi olen kokenut työskentelyn nuorten parissa, sillä he ovat tulevaisuuden tietojen käyttäjiä, tiedon antajia ja päätöksentekijöitä. On hienoa myös  jakaa suomalaista osaamista ja parhaita käytäntöjä kehittyviin maihin", Helenius sanoo.

Helenius vastaa tällä hetkellä Tilastokeskuksen viestintä ja verkostot -ryhmästä. ISLP-projektin johtamisen lisäksi hän on muun muassa ollut ensimmäisenä suomalaisena ISI:n councilin (valtuuston) jäsen vuodesta 2020 ja vaikuttaa myös kotimaisissa järjestöissä, kuten Suomen tilastoseura ry:ssä.
ISI on riippumaton kansainvälinen tilastoalan järjestö, joka muun muassa määrittelee tilastotuotannon kansainvälisiä eettisiä standardeja ja pyrkii kehittämään tilastojen tuotantoa ja laatua  sekä edistämään tilastojen käyttöä maailmanlaajuisesti.
 

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Reija Helenius