Uutisia 13.6.2023

Matkailijamittari tuottaa uutta tietoa ulkomaalaisten matkailusta Suomeen

Ulkomaiset matkailijat tekivät maalis-huhtikuussa Suomeen yhteensä 607 000 matkaa ja yöpyivät 5,6 miljoonaa kertaa. Matkailijat kuluttivat keskimäärin 843 euroa matkaa kohden, yhteensä 512 miljoonaa euroa. Matkoista 65 prosenttia oli vapaa-ajanmatkoja ja 35 prosenttia työmatkoja. Matkakohtainen hiilijalanjälki oli noin 480 kiloa CO2.

Tiedot käyvät ilmi Visit Finlandin Matkailijamittari-tilastosta, jonka tuloksia julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Tilastosta saa tietoa neljästä kokonaisuudesta: matkojen määrästä, rahankäytöstä, hiilijalanjäljestä sekä matkailijoiden profiileista. Matkailijamittarin tiedot päivitetään kerran kuussa.

Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy ja Norstat Finland Oy vastaavat satamissa ja lentokentillä tehtävästä haastattelutiedonkeruusta. Tilastokeskus puolestaan vastaa tutkimuksen otannan suunnittelusta ja tulosten tuottamisesta kerätyn tiedon pohjalta.

”Matkailijamittari antaa ensikäden tietoa ulkomailta Suomeen suuntautuvasta matkailusta. Kyse on merkittävästä uudesta tietolähteestä matkailuelinkeinon ja päätöksenteon tueksi”, Tilastokeskuksen yliaktuaari Ossi Nurmi sanoo.

Tutkimuksen tuloksia julkaistaan Visit Finlandin tiedotteina, tietokantataulukoina Visit Finlandin tilastopalvelu Rudolfissa sekä lisäksi tutkimusaineistona avoindata.fi -sivustolla

”Kuukausitasolla tuotamme perustietoja matkoista ja neljänneksittäin tarkempia tietoja esimerkiksi matkailijoiden asuinmaista ja matkan kohdealueista Suomessa. Avoimen tutkimusaineiston avulla voimme paremmin palvella eri tiedonkäyttäjien ja tutkijoiden tarpeita”, Nurmi kertoo. 

Tarkempaa tietoa Matkailijamittarin maalis-huhtikuun tiedoista löytyy Visit Finlandin tiedotteesta.

Lisätietoa: Yliaktuaari Ossi Nurmi p. 029 551 2984