Px-koodisto ammatti (2010)

512 Ravintola- ja suurtaloustyöntekijät

Suunnittelevat, järjestävät, valmistelevat ja valmistavat aterioita hotelleissa, ravintoloissa ja muissa ravitsemusliikkeissä, laivoilla, matkustajajunissa jne. Tähän kuuluvat myös kotitalouksien palveluksessa työskentelevät kokit ja keittäjät.

Tehtäviin kuuluu yleensä: aterioiden suunnitteleminen, ruoka-aineiden valmistelu ja valmistaminen; avustavien keittiötyöntekijöiden työn johtaminen ja koordinointi; ruoan laadun tarkistaminen, ainesosien punnitseminen, mittaaminen ja sekoittaminen; uunien, grillien, pariloiden ja muiden kuumennuslaitteiden lämpötilan sääteleminen; keittiön, keittiön laitteiden, tarjoilualueiden jne. tarkastaminen ja puhdistaminen ruoan turvallisten ja hygieenisen käsittelyn varmistamiseksi; tilavuudeltaan suurten keittiölaitteiden kuten grillien, rasvakeitinten tai paellapannujen käyttäminen.
[1]

Sisältää

- 5120 Ravintola- ja suurtaloustyöntekijät [1]


...