Uutisia 21.2.2019

Tieliikenteessä viime vuonna yli 12 000 riistaonnettomuutta

Manner-Suomen tieliikenteessä tapahtui vuonna 2018 yli 12 000 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa oli marraskuu, jolloin sattui yli kuudesosa kaikista tapauksista. Onnettomuuksissa on ollut mukana valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja ja kuusipeuroja. Tiedot pohjautuvat Suomen riistakeskuksen Suurriistavirka-apuaineistoon.

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Näissä maakunnissa sattui yli puolet kaikista riistaonnettomuuksista. Myös Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä tapahtui paljon onnettomuuksia, lähes 20 prosenttia koko maan vahingoista.

Suurin osa Lounais- ja Etelä-Suomen riistaonnettomuuksista tapahtui valkohäntäpeurojen ja ajoneuvojen törmäyksissä. Toiseksi eniten kolareissa oli metsäkauriita.

Valkohäntäpeuraonnettomuuksia tapahtui eniten marraskuussa kiima-ajan alkuhetkillä. Metsäkauriiden kanssa kolaroidaan eniten touko-kesäkuussa vasojen syntyessä. Hirvikolareista suurin osa sattui syyskuussa.

Riistaonnettomuuksia koskevat tiedot eivät ole Tilastokeskuksen virallisia tilastoja vaan osa kehittämisvaiheessa olevia kokeellisia tilastoja. Kokeellisten tilastojen tuottamisessa käytetään kokonaan uudenlaisia menetelmiä tai aineistoja. Tarkoituksena on testata uusien tuotantomenetelmien toimivuutta ja kerätä palautetta uusien tietojen hyödyllisyydestä.

Lue lisää riistaonnettomuuksista

Kokeelliset tilastot

Jaa