Uutisia 5.3.2019

Suomessa lähes 400 000 yritysten toimipaikkaa

Toimialoittaiseen yritystietopalveluun on päivitetty vuoden 2017 tilastotiedot. Uusimpien tietojen mukaan 2017 Suomessa oli lähes 400 000 yritysten toimipaikkaa ja niissä oli henkilöstöä yhteensä 1,45 miljoonaa. Toimipaikoista noin 29 prosenttia ja henkilöstöstä 37 prosenttia sijoittui Uudenmaan maakuntaan.

Toimipaikkojen lukumäärä maakunnittain

Yli 1 000 henkeä työllistävissä yrityksissä työskentelevien osuus henkilöstöstä oli maakunnista suurin Etelä-Karjalassa sekä Ahvenanmaalla. Vastaavasti Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Kainuussa yli 1 000 henkeä työllistävissä yrityksissä työskentelevien osuus oli pienin kaikista maakunnista.

Yli 1 000 henkeä työllistävien yritysten henkilöstön osuus maakunnittain vuonna 2017, %

Toimialoittainen yritystietopalvelu kuvaa yritystoiminnan ilmiöitä

Tilastokeskuksen maksullisesta Toimialoittaisesta yritystietopalvelusta löytyy analysoinnin ja päätöksenteon tueksi muuttujia ja luokittelijoita yritystoiminnan eri ilmiöalueista. Tietoa löytyy muun muassa yritysprofiileista, yritysten kansainvälistymisestä sekä kasvuyrityksistä. Palvelu sisältää myös tarkan tason alueellista toimipaikkatietoa.

Palvelussa voi tutkia ja vertailla tietoja sekä tallentaa niitä omiin tietojärjestelmiin. Palvelua käytetään Tilastokeskuksen verkkosivujen kautta. Se soveltuu muun muassa yrityksille, aluekehittäjille, kunnille, rahoitus- ja vakuutussektorille, edunvalvontatahoille, ammattikorkeakouluille ja yliopistoille.

Tutustu palveluun

Hinnasto ja tilaaminen

Lisätietoja: tietopalvelupäällikkö Mira Kuussaari 029 551 3538, palvelut.suhdanne@tilastokeskus.fi

Jaa