Tilasto-olympialaiset 2018-2019

Osallistu olympialaisiin tilasto-osaamisella! Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa, viimeksi Suomi loisti osaamisellaan.

Tilasto-olympialaiset on kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on hauska ja innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen todellista tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen Tilasto-olympialaiset ovat osa Euroopan tilastokilpailua. Kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta, joita seuraa Euroopan-finaali.

Kilpailun ensimmäinen vaihe on monivalintatehtäviä, ja sisältää perustaitotestin sekä tilastotiedon hakua ja tulkintaa. Jatkoon päässeet toteuttavat pienen tilastollisen tutkimuksen. Kilpailussa testataan siten tilastollisia perustaitoja sekä kykyä hakea, tulkita ja analysoida tilastollisia tietoja. Osallistua voi yksin tai 2-3 hengen ryhmissä. Ilmoittautua voi 31.1.2019 saakka.

Suomen kilpailun voittajat palkitaan LUMA-päivien juhlagaalassa 5.-7.6.2019 Jyväskylässä raha- ja tavarapalkinnoin. 15 Euroopan maata järjestää kansallisen kilpailun. Kansallisissa kilpailuissa menestyneet jatkavat Euroopan-finaaliin, jossa oppilaat tekevät lyhyen tilastoaiheisen videon.

Katso suomalaisten tekemät voitokkaat videot edelliseen Euroopan-finaaliin!

Pakilan yläkoulun oppilaiden Ville Majaniemen, Otto Södermanin ja Eero Pohjolan tekemä video sekä Olarin lukion oppilaiden Toivo Rannilan, Asla Heiskasen ja Olli Hakalan tekemä video.

Katso myös kilpailujuliste.