Tilasto-olympialaiset 2018-2019

Kilpailu on ratkennut.

Tilasto-olympialaiset on kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on hauska ja innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen todellista tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen Tilasto-olympialaiset ovat osa Euroopan tilastokilpailua. Kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta, joita seuraa Euroopan-finaali.

Kilpailun ensimmäinen vaihe on monivalintatehtäviä, ja sisältää perustaitotestin sekä tilastotiedon hakua ja tulkintaa. Jatkoon päässeet toteuttavat pienen tilastollisen tutkimuksen. Kilpailussa testataan siten tilastollisia perustaitoja sekä kykyä hakea, tulkita ja analysoida tilastollisia tietoja. Osallistua voi yksin tai 2-3 hengen ryhmissä.

Suomen kilpailun voittajat palkittiin LUMA-päivien juhlagaalassa 6.6.2019 Jyväskylässä raha- ja tavarapalkinnoin. 15 Euroopan maata järjesti kansallisen kilpailun. Kansallisissa kilpailuissa menestyneet jatkoivat Euroopan-finaaliin, jossa oppilaat tekivät lyhyen tilastoaiheisen videon.

Helsinkiläisen Viikin normaalikoulun oppilas Pyry Pohjanoksa sijoittui toiseksi Euroopan-finaalin yläkoulusarjassa. Katso video Eurostatin sivulta.

Katso myös kilpailujuliste.