Suomen virallinen tilasto

Velkaantumistilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Asuntokunnilla asuntovelkaa keskimäärin 94 370 euroa
25.1.2016
Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli asuntovelkaa keskimäärin 181 prosenttia vuosituloistaan vuonna 2014. Suurimmat asuntovelat, 125 700 euroa velallista asuntokuntaa kohden, oli kahden huoltajan lapsiperheillä. Tuloihin suhteutettuna eniten velkaa oli kuitenkin asuntokunnilla, joissa oli vain yksi aikuinen. Yksinhuoltajilla oli asuntovelkaa keskimäärin 250 ja yksinasuvilla 223 prosenttia vuosituloista.

Seuraava julkistus:
22.6.2016

Kuvaus: Velkaantumistilasto kuvaa yksityisten henkilöiden ja asuntokuntien velkoja. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja yhdistetty tulonjaon kokonaistilaston tietoihin. Verottaja saa tiedot luotoista ja koroista lainatyypeittäin rahoituslaitosten ja muiden luotonantajien vuosi-ilmoituksilta. Tulonjaon kokonaisaineisto on koko väestön kattava rekisteriaineisto, jonka kaikki tiedot kerätään hallinnollisista rekistereistä. Rekisteriyhdistelyt tehdään henkilötunnuksen avulla. Velkaantumistilasto ilmestyy ainoastaan verkkojulkaisuna. Tilastojulkaisussa kuvataan asuntokuntien ja henkilöiden velkaantumista sukupuolen, iän, perhetyypin ja eri aluetasojen mukaan.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuntokunnat, asuntolainat, korot, kotitaloudet, lainat, luotonanto, luotot, velat, velkaantuminen, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Muutos virallisessa tilastossa
30.1.2009

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Velkaantumistilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-8793. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.5.2016].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/velk/index.html

Jaa