Suomen virallinen tilasto

Velkaantumistilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Asuntokunnilla asuntovelkaa keskimäärin 95 740 euroa
22.6.2016
Asuntokunnilla oli asuntovelkaa keskimäärin 95 740 euroa asuntovelallista asuntokuntaa kohti vuonna 2015, ilmenee Tilastokeskuksen velkaantumistilastosta. Eniten asuntovelkaa, keskimäärin 124 560 euroa, oli asuntokunnilla, joiden viitehenkilö oli 25 - 34-vuotias. Keskimääräinen asuntovelka kasvoi edellisvuodesta reaalisesti 1,7 prosenttia. Eniten edellisvuodesta, 3,4 prosenttia, kasvoivat 55 - 64-vuotiaiden asuntovelat. Vuodesta 2010 ovat yli 45-vuotiaiden asuntovelat kasvaneet seitsemän prosenttia, alle 35-vuotiaiden keskimääräiset asuntovelat eivät sen sijaan tällä vuosikymmenellä ole enää reaalisesti kasvaneet.

Seuraava julkistus:
25.1.2017

Kuvaus: Velkaantumistilasto kuvaa yksityisten henkilöiden ja asuntokuntien velkoja. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja yhdistetty tulonjaon kokonaistilaston tietoihin. Verottaja saa tiedot luotoista ja koroista lainatyypeittäin rahoituslaitosten ja muiden luotonantajien vuosi-ilmoituksilta. Tulonjaon kokonaisaineisto on koko väestön kattava rekisteriaineisto, jonka kaikki tiedot kerätään hallinnollisista rekistereistä. Rekisteriyhdistelyt tehdään henkilötunnuksen avulla. Velkaantumistilasto ilmestyy ainoastaan verkkojulkaisuna. Tilastojulkaisussa kuvataan asuntokuntien ja henkilöiden velkaantumista sukupuolen, iän, perhetyypin ja eri aluetasojen mukaan.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuntokunnat, asuntolainat, korot, kotitaloudet, lainat, luotonanto, luotot, velat, velkaantuminen, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Muutos virallisessa tilastossa
30.1.2009

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Velkaantumistilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-8793. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 16.1.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/velk/index.html

Jaa