Suomen virallinen tilasto

Veronalaiset tulot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Välittömät verot kasvoivat 2,4 prosenttia vuonna 2018
9.3.2020
Tulonsaajat maksoivat välittömiä veroja 30,7 miljardia euroa vuonna 2018, mikä oli nimellisesti 2,4 prosenttia edellisvuotista enemmän. Kunnallisveroa he maksoivat 19,0 miljardia, valtion ansiotuloveroa 5,5 miljardia, pääomatuloveroa 3,0 miljardia ja yleisradioveroa 492 miljoonaa euroa. Kunnallisveron määrä kasvoi edellisvuodesta 2,5, ansiotuloveron 0,4 pääomatuloveron 6,2 ja yleisradioveron 0,5 prosenttia. Kunnallisveroa maksoi 3,9 miljoonaa, ansio- ja pääomatuloveroa kumpaakin 1,4 miljoonaa ja yleisradioveroa 3,4 miljoonaa henkeä.

Seuraava julkistus:
Tästä tilastosta ei enää vuonna 2020 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

Kuvaus: Veronalaiset tulot (aiemmin Tulo- ja varallisuustilasto) kuvaa yksityisten henkilöiden veronalaisia tuloja, vähennyksiä, velkoja ja verotusta. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja kattaa kaikki vuoden aikana veronalaisia tuloja saaneet. Tuloja ja verotusta tarkastellaan mm. tuloluokittain, alueittain sekä iän ja sukupuolen mukaan. Kokonaisaineisto mahdollistaa myös aluetarkastelujen tekemisen kuntatasolta ylöspäin. Tilasto ilmestyy vuosittain ainoastaan verkkojulkaisuna.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: ansiotulot, osingot, palkkatulot, pääomatulot, rahatulot, tulot, varallisuus, veronalaiset tulot, verotulot, verotus, verovähennykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Veronalaiset tulot -tilaston julkaiseminen päättyy
9.3.2020
Veronalaiset tulot -tilaston julkaiseminen lopetetaan.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Veronalaiset tulot [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-3843. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 8.4.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/tvt/index.html