Suomen virallinen tilasto

Rakentamisen liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Rakennusyritysten liikevaihto laski 1,5 prosenttia marraskuussa
15.1.2021
Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto laski Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 1,5 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrä, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, laski 1,3 prosenttia. Rakentamisen toimialoista liikevaihto ja myynnin määrä kasvoivat ainoastaan maa- ja vesirakentamisessa. Talonrakentamisen ja erikoistuneen rakennustoiminnan toimialojen liikevaihto ja myynnin määrä laskivat vuodentakaiseen verrattuna.

Kuvaus: Rakentamisen liikevaihtoindeksi kuvaa rakennusyritysten liikevaihdon kuukausittaista kehitystä. Tarkasteltava muuttuja on kotimaan liikevaihto, joka muodostuu kotimaan arvonlisäveronalaisesta myynnistä. Muuttujan laskennassa käytettyihin tietoihin ei sisälly arvonlisäveroa. Lisäksi rakentamisesta tuotetaan myynnin määräindeksi, joka mittaa rakentamisen toimialan tuotannon kehitystä.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: indeksit, liikevaihto, maarakennus, maarakentaminen, rakentaminen, suhdannevaihtelut, talonrakennus, talonrakentaminen, toimialat, vesirakentaminen, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Yritysten toimialoja tarkastettu helmikuussa julkaistuissa tiedoissa
13.2.2020
Liikevaihto- ja palkkasummakuvaajissa on otettu helmikuussa 2020 tehdyn tilastojulkaisun yhteydessä käyttöön uusimmat yritysrekisterin määrittämät toimialat.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakentamisen liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-5919. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 18.1.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rlv/index.html