Suomen virallinen tilasto

Palvelualojen liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palveluiden liikevaihto kasvoi syys-marraskuussa 4,8 prosenttia vuodentakaisesta
13.2.2019
Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi syys-marraskuussa 4,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Voimakkaimmin kehittyivät ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta (+6,7 %) sekä informaatio ja viestintä (+6,5 %). Myös hallinto- ja tukipalvelutoiminta (+5,2 %) sekä kiinteistöalan toiminta (+4,9 %) kehittyivät palvelualojen keskimääräistä kasvua ripeämmin. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Seuraava julkistus:
14.3.2019

Kuvaus: Palvelualojen liikevaihtoindeksi kuvaa palvelualojen (pois lukien kaupan toimialat) yritysten liikevaihdon kehitystä. Liikevaihtoa kuvataan toimialojensa suurimpien yritysten osalta myyntitiedustelussa kysyttävällä liikevaihdolla ja muiden yritysten osalta Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistosta saatavilla myyntitiedoilla. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: indeksit, liikevaihto, palvelujen tuottajahintaindeksi, palvelut, suhdannevaihtelut, toimialat, tuottajahinnat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee aikasarjamallinnuksen käyttöönoton ansiosta
13.2.2019
Teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee tammikuun 2019 tiedoista alkaen kuukaudella.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Palvelualojen liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-0971. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 24.2.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/plv/index.html