Suomen virallinen tilasto

Palvelualojen liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palveluiden liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5,8 prosenttia vuodentakaisesta
14.9.2017
Tilastokeskuksen mukaan palvelualojen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5,8 prosenttia edellisvuoden vastaavan ajanjaksoon verrattuna. Liikevaihdolla mitattuna palvelualojen toimialoista suurimmat jatkoivat vahvaa kasvuaan: informaatio ja viestintä kasvoi 6,2 prosenttia, ja kuljetus ja varastointi 5,9 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Ripeintä kasvu oli jälleen ammatillisella, tieteellisellä ja teknisellä toimialalla (+ 7,7 %) sekä hallinto- ja tukipalvelutoiminnassa (+7,0 %). Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Seuraava julkistus:
12.10.2017

Kuvaus: Palvelualojen liikevaihtoindeksi kuvaa palvelualojen (pois lukien kaupan toimialat) yritysten liikevaihdon kehitystä. Liikevaihtoa kuvataan toimialojensa suurimpien yritysten osalta myyntitiedustelussa kysyttävällä liikevaihdolla ja muiden yritysten osalta Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistosta saatavilla myyntitiedoilla. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: indeksit, liikevaihto, palvelujen tuottajahintaindeksi, palvelut, suhdannevaihtelut, toimialat, tuottajahinnat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Verohallinnon oma-aloitteisten verotietojen muutoksilla ei vaikutusta liikevaihtokuvaajien tammikuun 2017 tietoihin
12.4.2017
Liikevaihtokuvaajat siirtyivät tammikuun 2017 tiedoista alkaen käyttämään Verohallinnon oma-aloitteisia verotietoja (aikaisemmin kausiveroaineisto).

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Palvelualojen liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-0971. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 24.9.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/plv/index.html

Jaa