Suomen virallinen tilasto

Aloittaneet ja lopettaneet yritykset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Yrityksiä aloitti prosentin enemmän ja lopetti kolme prosenttia vähemmän kuin vuonna 2015
31.10.2017
Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 yrityksiä aloitti eniten ammatillisen, tieteellisen sekä teknillisen toiminnan toimialalla ja lopetti eniten kaupan toimialalla. Maakunnittain tarkasteltuna yrityksiä aloitti ja lopetti eniten Uudellamaalla. Uusia yrityksiä perustettiin 0,8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja yrityksiä lopetettiin 0,7 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2015.

Seuraava julkistus:
25.1.2018

Kuvaus: Tilasto perustuu Tilastokeskuksen yritysrekisteriin sekä rekisterin lähdeaineistoina käytettävien Verohallinnon rekisteröintitietoihin. Tilasto kattaa yritykset, jotka ovat liiketoiminnasta tai kiinteistön käyttöoikeuden luovutuksesta arvonlisäverovelvollisia tai toimivat työnantajina. Tarkastelun ulkopuolelle jäävät säätiöt, aatteelliset yhdistykset, julkiset viranomaiset ja uskonnolliset yhteisöt. Tilastoon sisältyvät valtion liikelaitokset mutta eivät kuntien liikelaitokset.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: yritykset, toimialat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Tilaston aikasarja katkeaa
24.7.2014
Tilaston aikasarja on katkaistu ja vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aloitustietoja voi verrata ainoastaan vuoden 2013 aloittaneiden yritysten määrään, mutta ei sitä edeltävien periodien tietoihin.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Aloittaneet ja lopettaneet yritykset [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-0660. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 17.1.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/aly/index.html

Jaa