Uutiset

2015

29.1.2015  Tilastokeskuksen verkkosivut ovat uudistuneet
Tilastokeskuksen verkkosivujen ulkoasu ja etusivun rakenne ovat uudistuneet. Uudistuksen tavoitteena on parantaa keskeisten tietojen löydettävyyttä sivuillamme. Uudistetut sivut soveltuvat myös entistä paremmin käytettäväksi erilaisilla päätelaitteilla.

27.1.2015  Tuomioistuintilastoja lakkautetaan
Tilastokeskus lopettaa tuomioistuinten ratkaisuja koskevien tilastojen tuotannon ja julkaisemisen vuonna 2015. Lakkauttamisen syynä on, ettei tilastojen tuottamiseen ole löytynyt tarvittavaa rahoitusta.

26.1.2015  Avoin tieto tilastotoimessa
Tilastokeskus järjestää 5.2.2015 seminaarin Avoin tieto ja tilastotoimi. Maksuttoman seminaarin aiheita ovat mm. kokemukset tiedon avaamisesta julkishallinnossa sekä avoimen tiedon käyttö datajournalismissa.

23.1.2015  Tieto&trendit-blogi: Kärsiikö Suomi ylikoulutuksesta?
Jotta ylikoulutuksesta tai koulutusinflaatiosta voitaisiin puhua, pitäisi osoittaa, että Suomessa koulutetaan turhaan sairaanhoitajia tai tradenomeja, kirjoittaa Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Anna-Maija Lehto blogikirjoituksessaan.

22.1.2015  Tarkempaa tietoa julkisyhteisöistä
Tilastokeskus on julkaissut luettelon, josta löytyvät kaikki julkisyhteisöihin luokiteltavat yksiköt. Luokitustietojen julkaisemisella parannetaan julkista taloutta kuvaavien tilastojen läpinäkyvyyttä.

14.1.2015  Postinumeroalueittainen tieto avautuu
Tilastokeskus tarjoaa postinumeroalueittaista tietoa veloituksetta kaikkien käyttöön. Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto -kokonaisuus sisältää kartta-aineistoja ja monipuolisen tilastoaineiston.

9.1.2015  Tilastojulkistukset myöhässä 9.1.2015
Teknisten ongelmien takia tämän päivän tilastojulkistukset ovat myöhässä. Pyrimme julkaisemaan ne mahdollisimman pian.

8.1.2015  Tieto&trendit-blogi: Toimivat bensamarkkinat piristävät taloutta
Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on laskenut viime kesästä yli 50 prosenttia. Tällä kertaa kaikki osapuolet – jalostamot, öljy-yhtiöt sekä jakeluyhtiöt – ovat hinnoitelleet hinnan laskun bensan hintaan kiitettävän nopeasti, kirjoittaa Tilastokeskuksen hinta-asiantuntija Ilkka Lehtinen blogissaan.

8.1.2015  Lisää tilasto-osaamistasi
Tilastokeskus tarjoaa yhden päivän tehokursseja ajankohtaisista aiheista. Kevätkauden kursseilla perehdytään mm. kulutuksen trendeihin, työmarkkinoiden rakenteisiin, tulonjaon kehitykseen ja asuntomarkkinoiden tilaan.

8.1.2015  Tietokantataulukoiden päivittymisessä ongelmia
StatFin-tietokantataulukoiden päivittymisessä on teknisiä ongelmia. Pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian.

2.1.2015  Tiesitkö tämän? Tiedettä Kampissa
Mitä muumimukilla, aurinkopaneelilla, leivällä, kirveellä tai lumilaudalla on tekemistä tieteen kanssa? Tilastokeskus osallistuu 7.–8.1. Tiedettä Kampissa -tapahtumaan, jossa lähestytään tiedettä arjen esineiden kautta.

_____________

 


Päivitetty 29.1.2015

Jaa