Maailman tilastopäivä 20.10.2015

 

YK:n yleiskokouksen julistamaa Maailman tilastopäivää vietetään viiden vuoden välein. Päivän tavoitteina on korostaa luotettavan tiedon merkitystä arkiajattelussa ja päätöksenteossa, tehdä tilastoja tutuiksi kansalaisille sekä lisätä virallisen tilaston näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Maailman tilastopäivänä Tilastokeskus esittelee toimintaansa sekä järjestää avoimia yleisöluentoja tilastojen käyttömahdollisuuksista oppilaitoksille ja muille kiinnostuneille.

Tilaisuudet Tilastokeskuksessa

Tilaisuus peruskoululaisille (lk 7-9) 20.10. klo 9-11 aiheina:

  • Tilastokeskus pähkinänkuoressa ja tilastosuomalaisen tarina
  • Miksi, missä ja mihin tilastoja tarvitaan
  • Peruskoululaisen tilastotietolähteet

Tilaisuus lukio- ja AMK-opiskelijoille sekä muille kiinnostuneille 20.10. klo 13-15 aiheina:

Toimi nopeasti, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Ilmoittautuminen sähköpostilla jaana.kesti@stat.fi. Tilastokeskuksen osoite on Työpajankatu 13, Helsinki. Tulo-ohje.

Studia monetaria -luento Suomen Pankin rahamuseossa

Rahamuseossa alkaa luento 20.10. klo 17. Aiheena "Mikä on bruttokansantuote ja mitä se mittaa?" Luennon pitää Tilastokeskuksen suunnittelija Katri Soinne. Näyttelyyn ja luentoon on vapaa pääsy. Rahamuseon osoite on Snellmaninkatu 2, Helsinki.

Kansakunnan kuva - 150 vuotta tilastoja Suomessa

Yhteistyössä Suomen pankin kanssa on rahamuseossa meneillään "Kansakunnan kuva - 150 vuotta tilastoja Suomessa" -näyttely. Lisäksi näyttelyssä voit tutustua tilastosuomalaiseen eri vuosikymmeniltä. Lisätietoja näyttelystä.

 

Maailman tilastopäivä YK:n sivuilla: World Statistics Day

 

Tervetuloa viettämään maailman tilastopäivää 2015!

Päivitetty 9.8.2017