8 Prosessi- ja kuljetustyöntekijät

Pääluokat - Ammattiluokitus 2010
 
8Prosessi- ja kuljetustyöntekijät
81Prosessityöntekijät
82Teollisuustuotteiden kokoonpanijat
83Kuljetustyöntekijät

8 Prosessi- ja kuljetustyöntekijät

Käyttävät teollisuuden tai maatalouden koneita ja laitteita tai valvovat niiden toimintaa paikan päällä tai valvomosta. Kuljettavat junia, tieliikenteen moottoriajoneuvoja tai työkoneita. Kokoavat teollisia tuotteita komponenteista teknisten määritysten ja määriteltyjen työprosessien mukaisesti.

Työssä vaaditaan ensisijaisesti kokemusta sekä teollisuus- ja maatalouskoneiden ja -laitteiden tekniikan ja toiminnan ymmärtämistä sekä mukautumista koneen säätelemään työtahtiin ja teknologiainnovaatioiden käyttöön. Useimmissa tämän 1-numerotason ammateissa edellytetään ISCOn taitotason kaksi valmiuksia.

Tehtäviin kuuluu yleensä: metallien, mineraalien, lasin, keramiikan, puun, paperin tai kemikaalien prosessoinnissa käytettävien koneiden ja -laitteiden käyttö tai valvonta; em. raaka-aineista tai kumista, muovista, tekstiilistä, turkiksista, nahasta tms. valmistettavien esineiden tuotantoon sekä elintarvikkeiden ja vastaavien tuotteiden prosessointiin tarvittavien koneiden ja laitteiden käyttö ja valvonta; junien, moottoriajoneuvojen ja työkoneiden ajaminen ja käyttö; teollisten tuotteiden kokoaminen komponenteista teknisten määritysten ja työprosessien mukaisesti. Tehtäviin voi kuulua toisten työntekijöiden ohjaaminen.


Tähän kuuluu:
- 81 Prosessityöntekijät
- 82 Teollisuustuotteiden kokoonpanijat
- 83 Kuljetustyöntekijät

Tähän kuuluu myös:


Tähän ei kuulu: