Uutisia 14.5.2020

Tilastokeskus julkistaa kuolleiden määrästä pikaennakkotilastoa – tilaston aineistot täydentyvät

Tilastokeskus julkistaa toistaiseksi pikaennakkona tilastoa kuolleiden viikoittaisen määrän kehityksestä. Julkaistut luvut ovat ennakollisia, ja niitä päivitetään tilaston pohjana olevan aineiston täydentyessä. Vuoden 2020 pikaennakkotiedot kuolleiden määristä viikoittain eivät siksi ole viimeisimpien julkaistujen viikkojen osalta vertailukelpoisia aiempien vuosien vastaaviin lukuihin.

Pikaennakkotilasto julkaistaan kahden viikon viiveellä. Viimeisimmässä julkaistussa pikaennakkotilastossa on tiedot kuolleiden määrästä 3.5. saakka. Viimeisimpien kahden julkistetun viikon tiedot ovat kuitenkin tapausmäärältään erittäin vaillinaisia, sillä tiedot kuolemista päivittyvät Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään väestötietojärjestelmään viiveellä.  

”Ennakkotiedot kuolleiden määrästä muuttuvat joka kerta, kun seuraavan viikon tietoja julkistetaan. Tuoreimpien viikkojen tiedot ovat vajavaisia ja ne täydentyvät ylöspäin jokaisella päivityskierroksella usean viikon ajan”, muistuttaa yliaktuaari Joonas Toivola.

Kuolleiden määrä vaihtelee normaalistikin viikoittain paljon. Vuosien 1990–2019 aikana kuolleiden määrä on yhden viikon aikana vaihdellut noin 800–1300 välillä.

Pikaennakkotilaston tiedot julkistetaan Kokeelliset tilastot -tietokannassa [linkki muuttunut 26.11.2020]

Lisätietoja: vaesto.tilasto@stat.fi