Suomen virallinen tilasto

Velkaantumistilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Pääkaupunkiseudun asuntokunnilla eniten asuntovelkaa
20.6.2019
Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli vuonna 2018 asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa, ilmenee Tilastokeskuksen velkaantumistilastosta. Asuntovelat olivat suurimmat pääkaupunkiseudulla, keskimäärin 142 130 euroa. Vähiten, keskimäärin 81 200 euroa, asuntovelkaa oli Pohjois- ja Itä-Suomen asuntokunnilla. Edellisvuodesta keskimääräiset asuntovelat kasvoivat vain pääkaupunkiseudulla, 1,8 ja Ahvenanmaalla, 0,7 prosenttia. Muualla Suomessa keskimääräiset asuntovelat hieman pienenivät.

Seuraava julkistus:
20.3.2020

Kuvaus: Velkaantumistilasto kuvaa yksityisten henkilöiden ja asuntokuntien velkoja. Tilaston perusaineisto on poimittu verohallinnon tietokannasta ja yhdistetty tulonjaon kokonaistilaston tietoihin. Verottaja saa tiedot luotoista ja koroista lainatyypeittäin rahoituslaitosten ja muiden luotonantajien vuosi-ilmoituksilta. Tulonjaon kokonaisaineisto on koko väestön kattava rekisteriaineisto, jonka kaikki tiedot kerätään hallinnollisista rekistereistä. Rekisteriyhdistelyt tehdään henkilötunnuksen avulla. Velkaantumistilasto ilmestyy ainoastaan verkkojulkaisuna. Tilastojulkaisussa kuvataan asuntokuntien ja henkilöiden velkaantumista sukupuolen, iän, perhetyypin ja eri aluetasojen mukaan.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuntokunnat, asuntolainat, korot, kotitaloudet, lainat, luotonanto, luotot, velat, velkaantuminen, velkaantumisaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Velkaantumistilaston julkistaminen siirtyy
11.2.2020
Velkaantumistilaston velkaantumisasteita kuvaava tilastojulkistus siirtyy.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Velkaantumistilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-8793. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 26.2.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/velk/index.html