Tämä tilasto on lakkautettu.

Tilastotietoa tästä aiheesta julkaistaan toisen tilaston yhteydessä.

5.4.2022 jälkeen julkaistuja tilastotietoja tästä aiheesta

Tämä sivu on arkistoitu.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin nousu kiihtyi edelleen syyskuussa

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin nousuvauhti kiihtyi syyskuussa yli 8 prosenttiin. Myös asuinrakennusten volyymin kesäkuussa alkanut kasvu kiihtyi edelleen. Asuinrakennuksista omakotitalojen ja nyt myös rivitalojen volyymi on kasvanut ja kerrostalojen volyymin supistuminen on hidastunut. Muun rakentamisen volyymi on kasvanut keväästä lähtien. Kasvu oli syyskuussa lähes 10 prosenttia.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin kokonaisindeksin 6 viimeisen kuukauden muutokset

Asuinrakentamisen volyymi-indeksin 6 viimeisen kuukauden muutokset

Muun rakentamisen volyymi-indeksin 6 viimeisen kuukauden muutokset

Tammi-syyskuun uudisrakentamisen volyymi oli reilut 3 prosenttia edellisvuotista suurempi. Asuinrakentaminen on noussut yli 2 prosentin kasvuun. Muun rakentamisen volyymi kasvoi reilut 4 prosenttia vuoden 2004 tammi-syyskuusta.

Toimistorakennusten volyymi supistui reilusti vuoden 2002 alusta lähtien. Tämän vuoden helmikuusta se kääntyi kasvuun ja kasvuvauhti oli nyt syyskuussa lähes 20 prosenttia. Tammi-syyskuun kasvu oli vajaat 15 prosenttia.

Liikerakennusten volyymi kasvoi tasaisesti vuoden 2002 puolivälistä aina tämän vuoden alkuun, josta lähtien volyymi supistui jonkin verran. Kesäkuukausina volyymi kasvoi hieman, mutta syyskuussa se kääntyi jälleen yli 5 prosentin laskuun. Tammi-syyskuun volyymi oli vielä reilun prosentin edellisvuotista suurempi.

Teollisuusrakennusten volyymi supistui koko vuoden 2003 ja 2004 alkuvuoden. Vuoden 2004 loppupuoliskolla se kääntyi kasvuun ja kasvu on jatkunut siitä lähtien. Tammi-elokuun kasvu oli lähes 14 prosenttia vuodentakaisesta.

Maatalousrakennusten volyymi supistui vuoden 2003 keväästä aina tämän vuoden alkuun. Huhtikuusta lähtien se on kuitenkin kasvanut nopeutuvalla vauhdilla. Tammi-syyskuun volyymi oli 13 prosenttia edellisvuotista suurempi.

Kerrostalojen volyymi on supistunut koko alkuvuoden, samoin kokoontumisrakennusten ja opetusrakennusten volyymit. Uutena laskevana ryhmänä on nyt ollut liikerakennukset.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi*

* Kuvio korjattu

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi ja aloitetut rakennukset, trendit

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi ja aloitettujen rakennusten vuosimuutos, %

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin vuoden 2005 tiedot ovat ennakollisia. Aina samalla kun tuoreimmat tiedot julkaistaan, korjataan aiempia ennakkotietoja. Vuoden 2005 lopulliset tiedot julkaistaan vuoden 2006 kesäkuussa.

Indeksistä ei tehdä painojulkaisua. Tiedot julkaistaan kuukausittain Talonrakentaminen ja suhdanteet -julkaisussa ja http://statfin.stat.fi -tilastopalvelussa.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin seuraava katsaus ilmestyy 3.3.2006


Päivitetty 2.12.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Uudisrakentamisen volyymi-indeksi [verkkojulkaisu].
syyskuu 2005, Uudisrakentamisen volyymi-indeksin nousu kiihtyi edelleen syyskuussa . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 19.4.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/urvoli/2005/09/urvoli_2005_09_2005-12-02_kat_001.html