Tämä tilasto on lakkautettu.

Tilastotietoa tästä aiheesta julkaistaan toisen tilaston yhteydessä.

5.4.2022 jälkeen julkaistuja tilastotietoja tästä aiheesta

Tämä sivu on arkistoitu.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi laski tammikuussa

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi laski 2005 tammikuussa 2,4 prosenttia edellisen vuoden tammikuusta. Asuinrakentamisen volyymin kasvu näyttäisi kokonaan pysähtyneen. Tammikuussa asuinrakentamisen volyymi oli edellisvuotisella tasolla. Muun rakentamisen volyymi laski melkein 5 prosenttia.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin kokonaisindeksin 6 viimeisen kuukauden vuosimuutos, %

kuva

Asuinrakentamisen volyymi-indeksin 6 viimeisen kuukauden vuosimuutos, %

kuva

Muun rakentamisen volyymi-indeksin 6 viimeisen kuukauden vuosimuutos, %

kuva

Koko vuoden 2004 uudisrakentamisen volyymi oli 4,3 prosenttia edellisvuotista suurempi. Aineiston täydentyminen joulukuun aineistosta näkyi kasvuprosentissa yhden prosenttiyksikön lisäyksenä. Volyymin kasvu hidastui tasaisesti loppuvuotta kohden.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi koko vuonna 10 prosenttia loppuvuoden kasvun hidastumisesta huolimatta. Hidastumiseen vaikutti rivitalojen volyymin kääntyminen laskuun vuoden 2004 kesän jälkeen. Myös omakotitalojen ja kerrostalojen volyymin kasvu on huomattavasti hidastunut.

Muun rakentamisen volyymi pieneni 0,7 prosenttia edellisvuodesta. Muiden kuin asuinrakennusten ryhmässä ovat eniten supistuneet toimistorakennusten ja liikenteen rakennusten volyymit. Liikerakentamisen volyymi sen sijaan on kasvanut vuoden 2002 kesästä lähtien. Myös teollisuusrakentamisen volyymi on kääntynyt kasvuun vuoden 2004 loppupuoliskolla oltuaan sitä ennen voimakkaassa laskussa aina vuoden 2002 alkukuukausista.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2000=100, trendit

kuva

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi ja aloitetut rakennukset, trendit

kuva

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin ja aloitettujen rakennusten vuosimuutos, %

kuva

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin vuoden 2004 tiedot ovat ennakollisia. Aina samalla kun tuoreimmat tiedot julkaistaan, korjataan aiempia ennakkotietoja. Vuoden 2004 lopulliset tiedot julkaistaan vuoden 2005 kesäkuussa.

Indeksistä ei tehdä painojulkaisua. Tiedot julkaistaan kuukausittain Talonrakentaminen ja suhdanteet -julkaisussa ja http://statfin.stat.fi -tilastopalvelussa.


Päivitetty 1.4.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Uudisrakentamisen volyymi-indeksi [verkkojulkaisu].
tammikuu 2005, Uudisrakentamisen volyymi-indeksi laski tammikuussa . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.4.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/urvoli/2005/01/urvoli_2005_01_2005-04-01_kat_001.html