Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 34 prosenttia tammikuussa 2021
25.2.2021
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 34,3 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 0,63 miljoonaa yöpymisvuorokautta tammikuussa 2021. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset vähenivät 25,7 prosenttia, kun pääkaupunkiseudulla laskua kertyi 60,4 prosenttia edellisvuodesta. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta 92,7 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 50 000. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 0,68 miljoonaa, mikä oli 59,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 9.3.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html