Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Yöpymiset yhä kaukana vuoden 2019 tasosta huhtikuussa 2021
27.5.2021
Edellisvuoden huhtikuussa koettu poikkeuksellisen suuri majoituskysynnän romahtaminen näkyy nyt korkeina kasvulukuina. Kuitenkin vuoden 2019 huhtikuun kotimaisten yöpymisten tasoon verrattaessa oltiin huhtikuussa 41 prosenttia alemmalla tasolla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset olivat 35 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 64 prosenttia alemmalla tasolla kuin huhtikuussa 2019. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät vuoden 2019 huhtikuusta 85 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 52 000. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 0,78 miljoonaa, mikä oli 51 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.6.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html