Denna statistik har lagts ned.

Nya uppgifter produceras inte längre om statistiken.

Denna sida är arkiverad.

Publicerad: 8.11.2006

Nyckeltalen för kommunernas ekonomi och verksamhet 2005

Nyckeltalen för kommunernas ekonomi och verksamhet 2005 har publicerats. Materialet innehåller allmän information och nyckeltal gällande kommunerna i Finland samt motsvarande genomsnittliga uppgifter efter landskap, kommungrupper och på hela landets nivå.

Nyckeltalen bygger på materialet i statistiken över kommunernas ekonomi och verksamhet 2005. Statistikcentralen har granskat uppgifterna som kommunerna levererat och bearbetat dem vid behov för att uppnå bättre jämförbarhet.

Vid jämförelse med motsvarande uppgifter från tidigare år bör man beakta de ändringar som förvaltningsförsöket i Kajanaland medfört. Samkommunen för landskapet Kajanaland har från och med början av år 2005 skött bl.a. största delen av uppgifterna inom social- och hälsovård samt en del av uppgifterna inom undervisning. Tidigare ansvarade de kommuner som omfattas av förvaltningsförsöket för uppgifterna. Betalningsandelen för medlemskommunerna i förvaltningsförsöket då det gäller samkommunen för landskapet Kajanalands utgifter har i statistiken införts i köp av andra tjänster i uppgiftsklassen allmän förvaltning.

På basis av materialet i statistiken över kommunernas ekonomi och verksamhet utarbetas också en statistikpublikation Kommunernas ekonomi och verksamhet - kommunvisa uppgifter 2005, som utkommer i slutet av november.

Källa: Materialet i statistiken över kommunernas ekonomi och verksamhet 2005. Statistikcentralen

Förfrågningar: Erikka Peltonen (09) 1734 3547, kuntien.talous@stat.fi

Ansvarig statistikdirektör: Ari Tyrkkö

Tabeller

Tabeller i databaser

Plocka ut de uppgifter som du behöver till tabeller, visa uppgifterna som diagram eller ladda ned data.


Senast uppdaterad 8.11.2006

Instruktion för hänvisning:

Finlands officiella statistik (FOS): Kommunernas och samkommunernas ekonomi och verksamhet [e-publikation].
ISSN=1799-1706. 2005. Helsingfors: Statistikcentralen [hänvisat: 28.3.2024].
Åtkomstsätt: http://www.stat.fi/til/ktt/2005/ktt_2005_2006-11-08_tie_003_sv.html