Asiantuntija-artikkelit ja ajankohtaisblogit
Sivuston näkymät

Sirkku Hiltunen

1.7.2022
Sirkku Hiltunen

Suomi lukuina 2022 -julkaisujen kesä alkoi tänä vuonna vauhdikkaasti: uunituoreet taskutilastot olivat jo kesäkuun alussa mukana juhlistamassa Tutkitun tiedon teemavuotta Heurekassa. Taskuun menevään julkaisuun on jälleen kerran koottu mielenkiintoisia tilastolukuja – vanhimmat lähes 300 vuoden takaa. Lue blogista toimittajan poiminnat.

26.2.2020
Sirkku Hiltunen

140-vuotiaalla Suomen tilastollisella vuosikirjalla on vahva identiteetti. Alusta lähtien vuosikirjoilla on pyritty tilastotiedoin kuvaamaan Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa kootusti. Lukujen vertailukelpoisuudesta aikaan ja ilmiöihin nähden on aina pidetty tarkasti huolta.

9.7.2019
Sirkku Hiltunen

1900-luvun alussa syntyneet mummoni elivät huomattavasti pidempään kuin silloinen vastasyntyneen elinajanodote oli. Toinen asui koko ikänsä talossa, josta puuttui juokseva vesi ja viemäröinti. Sirkku Hiltunen peilaa isoäitiensä elämänvaiheita tilastoja vasten.

3.7.2018
Sirkku Hiltunen

Tänä vuonna etsimme Suomi lukuina 2018 -julkaisuun muutamia nostolukuja, ja siinä samalla tulin pohtineeksi tilastolukuja hieman toiselta kantilta kuin aiemmin.

tk-icons