Avoimet työpaikat 

Haluatko olla yhteiskunnallisen tiedontuotannon ytimessä? Haluatko tehdä työtä sen eteen, että Suomen tulevaisuutta rakennetaan luotettavan tiedon varassa? Tule meille töihin! 

Meillä työskentelee runsaat 800 asiantuntijaa erilaisilla koulutustaustoilla, muun muassa yhteiskuntatieteiden, kauppatieteiden ja luonnontieteiden aloilta. Meitä kaikkia yhdistää kiinnostus laadukkaasti tuotettuun, yhteiskunnallisesti merkittävään tietoon.
 

Hae meille töihin

Avoimet tehtävämme ilmoitetaan Valtiolle.fi-sivustolla. Voit hakea palvelussa sinua kiinnostavia tehtäviä tai tehdä avoimen hakemuksen.


Mitä me teemme?

Tuotamme luotettavia ja puolueettomia tilastoja suomalaisesta yhteiskunnasta.

Jalostamme eri tietolähteistä kertyvää tietoa ja tuomme sen osaksi yhteiskunnallista keskustelua – kaikkien suomalaisten hyödyksi.

Toimimme monissa kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa.

Tiedosta tulevaisuus


Mitä tilastokeskuslaiset kertovat työstään? 

Yliaktuaari Jaana Huhta – Yksi työpaikka, mahdollisuus moneen uraan

Jaana Huhta on työskennellyt Tilastokeskuksessa jo lähes 20 vuotta. Vuosiin on mahtunut monenlaisia eri työtehtäviä ja vastuualueita. ”Tuntuu kuin minulla olisi ollut monta työpaikkaa”, Jaana kertoo. Tällä hetkellä hän tekee töitä Tilastokeskuksen verkkopalvelun uudistamisen parissa ja on siten osaltaan varmistamassa, että tilastotiedot ovat tarjolla ymmärrettävästi ja kiinnostavasti kaikille – päiväkodista tutkijoiden kammioihin asti.

Katso video Jaanan työstä Youtube-palvelussa
Lue videon sisältö tekstinä

Yliaktuaari Niina Lesonen – Ympäristöasiantuntijasta datatieteilijäksi

Vielä viime vuonna yliaktuaari Niina Lesosen työpöydän täyttivät ympäristötilastoihin ja erityisesti materiaalien kulutukseen liittyvät aiheet. Nyt hän työskentelee datatieteilijänä Tilastokeskuksen innovaatiolaboratoriossa. "Koneoppiminen kiehtoo todella paljon", Niina Lesonen sanoo.

Katso video Niinan työstä Youtube-palvelussa
Lue videon sisältö tekstinä

Tietopalvelusuunnittelija Oskari Salomaa – Merkityksellistä työtä yhteiskunnan hyväksi

"Tavallaan olen kertomassa suomalaisille, miten maallamme nykyään menee”, tilastoja julkaiseva Oskari Salomaa kertoo. Oskari kehuu erityisesti organisaation kommunikaatiokulttuuria.

Katso video Oskarin työstä Youtube-palvelussa

Kiinnostaako työ haastattelijana? 

Tilastokeskus kerää tietoja tilastoja varten eri lähteistä. Osa tiedoista saadaan vain kysymällä suoraan ihmisiltä, joko puhelimessa tai kasvokkain. Näitä kyselyitä tekevät tilastohaastattelijat, jotka ovat sijoittuneet eri puolille Suomea. Uusia haastattelijoita palkataan vuosittain. Lue lisää tilastohaastattelijan työstä.

Ota yhteyttä 

Haluatko tietää lisää Tilastokeskuksessa työskentelemisestä tai Tilastokeskuksen harjoittelupaikoista? Kysy meiltä: rekrytointi@stat.fi.    

Päivitetty 21.9.2022