Työelämän kutkuttava tulevaisuus Tilastokeskuksen keskustelutilaisuus SuomiAreenalla 15.7.2021

Millaista työ on tulevaisuudessa? Miten kohtaamme toisemme onnistuneesti diginä? Mitä tilastot kertovat tämän hetken työelämästä? Entä voimmeko päätellä niistä jotain työelämän tulevista trendeistä?

Näihin kysymyksiin pureudutaan heinäkuussa Tilastokeskuksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa tulevaisuuden työelämästä. Keskustelu on osa SuomiAreena-tapahtumaa ja järjestetään torstaina 15.7. klo 10–10.45 otsikolla Työelämän kutkuttava tulevaisuus – tekoälyä, digikohtaamisia ja luovuushaasteita? Työelämän muutosta ja tulevaisuutta lähestytään keskustelussa niin filosofisesta, taloudellisesta kuin tilastollisestakin näkökulmasta.

Keskustelu striimataan suorana lähetyksenä osana SuomiAreenan ohjelmaa.

Keskustelutilaisuus SuomiAreenasta on katsottavissa torstaina 15.7. klo 10 alkaen seuraavasta videosta. Videota voi seurata myös SuomiAreenan sivulla, jonne on linkki videoupotuksen jälkeen.

Tapahtuman juontajana toimii toimittaja, kirjailija ja yrittäjä Ronja Salmi.
Tapahtuman keskustelijat:

  • Frank Martela (Filosofian akatemia) on filosofi, jonka tutkimuskohteisiin ovat kuuluneet mm. hyvinvointi, sisäinen motivaatio ja elämän merkityksellisyys. Kuinka nämä teemat näkyvät tulevaisuuden työssä? 
  • Cristina Andersson (Airo Island Finland) on yrittäjä ja konsultti, joka on erikoistunut robotiikkaan ja tekoälyyn. Andersson on myös erinomainen tulevaisuuden ennakoija. Keskustelussa hän nostaa esiin teknologian vaikutusta tulevaisuuden työelämään. 
  • Pertti Taskinen (Tilastokeskus) on Tilastokeskuksen yliaktuaari, jolla on vuosikymmenten kokemus työllisyyden kehittymisestä tilastojen valossa. 

Lisätietoja: Leila Kaunisharju, etunimi.sukunimi@stat.fi