Kesävinkkejä toimittajille

 

Tilastokeskus on ajan hermolla myös kesällä. Jos kaipaat juttuvinkkejä, taustatietoa työn alla olevaan juttuusi tai ehkä vain tutkittua tietoa kiinnostavasta aiheesta, olemme käytettävissäsi.

Tältä sivulta löydät monipuolisen tietopaketin ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti merkityksellisistä aiheista, joilla pääset hyvin alkuun.

Infopaketti kesätoimittajille

Järjestimme kesäkuun alussa kesätoimittajille infon, jossa kerroimme ajankohtaista tilastoaiheista ja opastimme etsimään tilastotietoja. Tilaisuuden sivulta löydät infon materiaalit.

Ilmiöasiantuntijat

Iso joukko tilastojen asiantuntijoita eri ilmiöalueilta on käytössäsi, kun etsit haastateltavaa tai taustoittajaa juttuusi. Ilmiöasiantuntijat ovat oman erityisalueensa huippuosaajia ja he auttavat sinua mielellään ilmiöalueeseensa liittyvissä kysymyksissä. Löydät heidät myös sosiaalisen median kanavista, kuten Twitteristä.

Tieto&trendit-verkkojulkaisu

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään ja laajentavat perinteisen tilastojulkistuksen yhteydessä esitettyjä tuloksia ilmiöalueesta.

Kuntavaalitilastot

Kuntavaalit ovat kesän yksi merkittävimmistä puheenaiheista. Seuraa vaalitilastojen valmistumista ja julkistuksia sivuiltamme pitkin kesää.

Koronavirus - Ajankohtaista tilastotietoa

Ei uutispäivää ilman koronaa. Katso tuoreimmat tiedot koronaviruksen vaikutuksista tilastotuotantoon ja tilastoihin. 

Koronavaikutusten asiantuntijat

Asiantuntijamme ovat palveluksessasi, kun tarvitset tilastokohtaista tietoa koronan taloudellisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Julkistamiskalenteri

Uudet tilastotiedot julkaistaan arkiaamuisin klo 8. Tilastojulkistuksia tulee lähes joka aamu. Katso julkistamiskalenterimme ja poimi mielenkiintoisimmat aiheet.

Medialle

Opastamme mielellämme kaikissa tilastoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä!