Uutisia 2.4.2019

Uutta paikkatietoaineistoissa: vaalipiirit ja työssäkäyntialueet  

Tilastokeskus on päivittänyt avoimessa käytössä olevia paikkatietoaineistojaan. Päivityksessä lisättiin rajapinnalle vuoden 2019 kuntapohjaiset tilastointialueet sekä vuoden 2017 tieliikenne­onnettomuuksien paikkatieto­aineisto.

Tieliikenne­onnettomuuksien paikkatietoaineisto sisältää vuosina 2011–2017 poliisin tietoon tulleet henkilövahinkoon johtaneet tieliikenteen onnettomuudet, joilla on sijaintitiedot.

Kuntapohjaisia tilastointialueita ovat kunnat, seutukunnat, maakunnat, suuralueet, aluehallintovirastot (AVI) ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa julkaistavat vaalipiirit ja työssäkäyntialueet. Kuntapohjaiset tilastointialueet vastaavat kyseisen tilastovuoden tilastoissa käytettyjä aluejakoja.

Aineistot käyttöön rajapintapalvelusta

Paikkatietoaineistot saa käyttöön Tilastokeskuksen rajapintapalvelusta (WMS/WFS). Lisää tietoa palvelusta ja ohjeita aineiston käyttöönottoon löytyy Avoin data -sivuilta, josta on linkit myös aineistojen kuvailutietoihin Paikkatietohakemistoon. Kuvailutiedot ovat saatavissa kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Aineistoja voi katsella Paikkatietoikkunassa, joka on kansallinen paikkatietoportaali.

www.paikkatietoikkuna.fi/
Tilastokeskus, avoin data ja rajapinnat

Lisätietoja:
kuntapohjaiset tilastointialueet: suunnittelija Tesmi Laakso 029 5513513, inspire@stat.fi
tieliikenne­onnettomuuksien paikkatieto­aineisto: yliaktuaari Mari Niemi 029 551 3516

Jaa