Uutisia 9.3.2020

Uusi verkkosivusto auttaa saamaan koulutukseen liittyvät tiedonkeruut ja aineistot tehokkaampaan käyttöön

Opetushallituksen verkkosivuilla alkuvuonna avattu Tiedonkeruut ja aineistot -sivusto kokoaa yhteen eri tahojen perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen liittyvät tiedonkeruut ja niiden pohjalta syntyneet aineistot. Sivusto toimii apuvälineenä tiedonkeruiden koordinoinnissa ja tiedon hyödyntämisessä ja palvelee sekä oppilaitosten että tutkijoiden ja viranomaisten tarpeita.

Tiedonkeruut ja aineistot -sivusto auttaa oppilaitoksia ennakoimaan ja organisoimaan toimintaansa: sivustolta saa kootusti tietoa tulevista tiedonkeruista, niiden sisällöstä ja aikatauluista. Sivuston avulla saadaan kevennettyä koulujen tiedonkeruutaakkaa myös siksi, että tutkijat ja viranomaiset voivat hyödyntää toistensa tiedonkeruita ja niistä syntyneitä aineistoja entistä tehokkaammin. Ajan myötä palvelu on tarkoitus saada sisällöltään yhä kattavammaksi.

Taustalla on laaja joukko koulutuksen ja tutkimuksen toimijoita. Tiedonkeruut ja aineistot -sivustoa ovat olleet tekemässä Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos KTL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Tilastokeskus, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT, Suomen Kuntaliitto, Suomen Akatemia sekä aluehallintovirastot.

Opetushallituksen uutinen: Tiedonkeruut ja aineistot -verkkosivusto auttaa saamaan tiedonkeruut hallintaan ja aineistot tehokkaampaan käyttöön

Tiedonkeruut ja aineistot -verkkosivusto

 

Jaa