Uutisia 10.5.2017

Tilastokeskuksen Digirempalle Kaiku-kunniamaininta

Tilastokeskus päätti ryhtyä kehittämään henkilöstön digityötaitoja ja -valmiuksia uudella tavalla. Nyt viraston Digiremppa-koulutusohjelma on palkittu Uuden työn Kaiku-kunniamaininnalla.

Koulutusohjelman tavoitteena oli tehostaa työn tekemisen tapoja ja hyödyntää uusinta viestintätekniikkaa. Perinteisen luokkaopiskelun ja kirjallisen materiaalin sijaan opetusmuodoksi valittiin videot ja itse tekemällä oppiminen.

Digirempan aikana intranetiin tehtiin noin 130 erilaista lyhyttä opetusvideota. Lisäksi oppimista tuettiin digiklinikoilla ja pienryhmille järjestetyillä teemaesittelyillä.  

”Uusi kokeileva työskentelytapa houkutteli mukaan joukon innostuneita asiantuntijoita, jotka toteuttivat videoita. Monet toimivat lisäksi omissa yksiköissään digiagentteina. Kun digiagentti on tuttu työkaveri, häneltä on helppo kysyä neuvoa”, sanoo projektipäällikkönä toiminut koulutussuunnittelija Anita Ollila.

Koulutusohjelmassa tietotekniikkataitojen kehittäminen haluttiin liittää kiinteästi arjen tekemiseen, jotta jokainen voisi työskennellä sujuvasti muuttuvassa laitteistoympäristössä.

”Esimerkiksi verkkokokousten käyttö ja yhteisten sähköisten työtilojen hyödyntäminen ovat yleistyneet meillä nopeasti. Projekti päättyy toukokuun lopussa, mutta uusia videoita tehdään jatkossakin tarpeen mukaan – esimerkiksi Valtti-työaseman käyttöönoton yhteydessä”, toteaa Ollila.

Myös muissa virastoissa on kiinnostuttu uudenlaisesta koulutustavasta. ”Digirempan konsepti on helposti monistettavissa. Toivomme, että muutkin organisaatiot haluavat hyödyntää mallia omissa koulutushankkeissaan. He voivat halutessaan hyödyntää rakentamamme extranetiä, Digiremppa-portaalia, jonne sijoitetut opetusvideot ovat koko valtionhallinnon käytössä”, Ollila sanoo.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Anita Ollila, puh. 029 551 2427

Jaa