Uutisia 24.5.2018

Tieto&trendit uudistui – Ajankohtaisartikkelit ja blogit vastaavat luotettavan tiedon tarpeeseen

Tieto&trendit-verkkosivusto kokoaa tilastoasiantuntijoiden blogikirjoitukset ja ajankohtaisartikkelit nyt samaan julkaisuvirtaan ja sivunäkymään. Uudelta www.stat.fi/tietotrendit -sivustolta löydät helposti tuoretta ja tutkittua tietoa taloudesta ja yhteiskuntamme tilasta.

”Luotettavalle tiedolle on suuri kysyntä. Viestinnällinen roolimme on ampua alas valetotuuksia ja korjata virheellisiä käsityksiä. Mutta ennen kaikkea haluamme nostaa esiin tutkittua tietoa sekä avata tilastojen maailmaa kaikille kansalaisille”, kertoo Tilastokeskuksen tietopalvelujohtaja ja Tieto&trendit-sivuston päätoimittaja Hannele Orjala.

Tuomme yhteiskunnalliseen keskusteluun tilastotietoon pohjaavaa näkemystä ja analyysiä. Blogiteksteissä asiantuntijamme kommentoivat myös ajankohtaisia kysymyksiä. Uusi sivusto on luonteva foorumi kirjoittajien ja lukijoiden väliselle ajatustenvaihdolle. ”Kysykää asiantuntijoiltamme ja ottakaa osaa keskusteluun”, kannustaa Hannele Orjala.

Lukijat mukana uudistuksessa – käytettävyys keskiössä

Olemme ideoineet sivuston sisältöjä ja ratkaisuja yhdessä lukijoiden kanssa. Uusi sivusto palvelee saavutettavuutensa ansiosta aiempaa laajempaa yleisöä ja tekninen ratkaisu tukee käytettävyyttä eri laitteilla ja näkymissä.

Verkkosivuissa on pyritty selkeään ja käyttäjäystävälliseen rakenteeseen, helposti omaksuttavaan lukukokemukseen ja hakutoiminnolla sisällön helppoon löydettävyyteen.  

Tilaa juttukooste!

Uutta on myös kuukausittainen maksuton juttukooste. Kokoamme verkossa ilmestyneet Tieto&trendit-artikkelit ja -blogikirjoitukset kerran kuukaudessa sähköpostitse lähetettävään juttukoosteeseen. Tutustu Tieto&trendit-sivustoon ja tilaa juttukooste.

Lisätietoja:
Tieto&trendit-toimitus
Hannele Orjala, vastaava päätoimittaja, puh. 0129 551 3582,
Maija Metsä, erikoistoimittaja, puh. 0129 551 2785,
Jouni Kotkavuori, erikoistoimittaja, puh. 0129 551 2269,
Päivi Linna-Koski, erikoistoimittaja, puh. 0129 551 2788

Jaa