Uutisia 8.4.2020

Sinun vastauksesi on tärkeä

Monet Tilastokeskuksen tilastot pohjautuvat henkilöiltä ja yrityksiltä kerättyyn tietoon. Epidemiatilanteesta huolimatta toivomme, että kansalaiset ja yritykset vastaavat edelleen kyselyihimme. Erityisesti juuri nyt on tärkeää, että saamme kyselyillä ajantasaista ja oikeaa tietoa Suomen tilanteesta.

Laadukkaita tilastoja tarvitaan päätöksenteon, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen keskustelun tueksi. Katkeamattoman tilastotuotannon turvaaminen on yhteinen etumme myös poikkeusaikoina. ”Voit omalta osaltasi varmistaa oikean tilannekuvan saamisen vastaamalla Tilastokeskuksen kyselyihin”, sanoo Tilastokeskuksen pääjohtaja Marjo Bruun.  

Saamme Suomessa paljon tietoa hallinnon rekistereistä ja kysymme kansalaisilta ja yrityksiltä vain sellaista tietoa, mitä emme muualta saa.  Jos sinut on valittu otokseen, edustat laajaa joukkoa suomalaisia. Siksi vastauksesi on tärkeä, korvaamaton.  

Koronavirusepidemian aikana kaikki haastattelumme tehdään puhelimitse. Joihinkin kyselyihin on mahdollista vastata myös verkossa.  

Yrityskyselyissäkin käytetään usein otosta, johon valitut yritykset edustavat toimialansa muita samansuuruisia yrityksiä. Monia tietoja ei voida saada muuten kuin kysymällä suoraan yrityksiltä. Vastaaminen on tärkeää luotettavien ja kattavien tietojen saamiseksi.

Katso Vastaathan myös poikkeusoloissa -video YouTube-palvelussa

Tutustu yritys- ja yhteisövastaajien ohjeisiin (pdf)

Lisätietoa tiedonkeruista

Jaa