Uutisia 18.1.2018

Paikkatietoaineistojen kuntapohjaiset tilastointialueet ja tieliikenneonnettomuustiedot päivitetty

Tilastokeskus on päivittänyt avoimessa käytössä olevia paikkatietoaineistojaan. Päivityksessä lisättiin rajapinnalle vuoden 2018 kuntapohjaiset tilastointialueet sekä vuoden 2016 tieliikenne­onnettomuuksien paikkatieto­aineisto.

Tieliikenne­onnettomuuksien paikkatietoaineisto sisältää vuosina 2011–2016 poliisin tietoon tulleet henkilövahinkoon johtaneet tieliikenteen onnettomuudet, joilla on sijaintitiedot.

Kuntapohjaisia tilastointialueita ovat kunnat, seutukunnat, maakunnat, suuralueet, aluehallintovirastot (AVI) ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY). Kuntapohjaiset tilastointialueet vastaavat kyseisen tilastovuoden tilastoissa käytettyjä aluejakoja.

Aineistot löytyvät Paikkatietoikkunasta

Aineistoja voi katsella Paikkatietoikkunan karttaikkunassa. Rajapintapalvelua voi hyödyntää myös suoraan omissa sovelluksissa. Lisää tietoa palvelusta ja ohjeita aineiston käyttöönottoon löytyy Tilastokeskuksen Rajapintapalveluiden sivuilta.

Aineistojen ja palveluiden kuvailutiedot ovat saatavissa Paikkatietohakemistosta kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tieliikenneonnettomuustilaston paikkatietoaineistoja voi tarkastella Paikkatietoikkunan lisäksi Liikenneonnettomuudet kartalla -palvelussa, jossa on mahdollista rajata aineistoa ja etsiä liikenneonnettomuuksia omalta kulkureitiltä.

www.paikkatietoikkuna.fi
Tilastokeskus, avoin data ja rajapinnat

Lisätietoja:
kuntapohjaiset tilastointialueet: suunnittelija Tesmi Laakso 029 5513513, inspire@stat.fi
tieliikenne­onnettomuuksien paikkatieto­aineisto: yliaktuaari Matti Kokkonen 0295513770

Jaa