Uutisia 10.11.2020

Nuorten tilastojulistekilpailu käynnissä – vielä ehdit mukaan!

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 2020–2021 on parhaillaan käynnissä. Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun tavoitteena on edistää nuorten ja yliopisto-opiskelijoiden kriittistä tilastojen luku- ja käyttötaitoa. Kilpailuun voi ilmoittautua 15.12.2020 saakka. Kilpailutöiden viimeinen palautuspäivä on 1.2.2021.

Kilpailussa on kolme sarjaa: yläkoulu, lukio/toisen asteen oppilaat sekä ammattikorkeakoulut/kandivaiheen yliopisto-opiskelijat. Aiheeksi on valittu ajankohtainen teema ympäristö, biologia ja kestävä kehitys. Opiskelijat laativat 2–5 hengen ryhmissä valitusta aiheesta tilastollisen tutkimuksen. Tulokset esitetään julisteessa, johon kootaan tutkimuksen kulku, lähteet ja tulokset. Tilastojulisteen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kansallinen asiantuntijaraati arvioi lähetetyt työt ja antaa palautteen kilpailutöistä.

Suomen kilpailun voittajat julkistetaan 26.2.2021 mennessä. Jokaisen sarjan voittajatyö lähetetään kansainvälisen raadin arvioitaviksi. Sekä Suomen kilpailun että kansainvälisen kisan voittajat saavat rahapalkintoja.

”Tilastojulistekilpailun kautta opitaan hauskalla tavalla yhteiskunnallisen ja numeerisen tiedon käyttöä ja samalla koko tilaston tekemisen prosessia. Suomalaiset nuoret ovat menestyneet hyvin myös kansainvälisessä kilpailussa, joten osallistuminen kannattaa”, kannustaa ryhmäpäällikkö Reija Helenius.

Viime kisan kärkikaarti kertoo videolla, miksi tilastojulistekilpailuun kannattaa osallistua.

Katso tilastojulistekilpailua esittelevä video Tilastokeskuksen YouTube-palvelusta

Lue lisää kilpailuun osallistumisesta 3.2 2020 julkaisusta uutisesta
 

Yhteydenotot:
Suomen ISLP maakoordinaattori Jaana Kesti 029 551 2267, ryhmäpäällikkö Reija Helenius 029 551 3677, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi

Jaa