Uutisia 18.10.2017

Naisten ja miesten elämä Euroopassa – tilastollinen muotokuva

EU:ssa on 5 prosenttia enemmän naisia kuin miehiä. Ylipainoisia on EU-maiden miehistä 57 prosenttia ja naisista 44 prosenttia. Kotitöitä tai ruokaa tekee päivittäin 79 prosenttia naisista, miehistä 34 prosenttia. Tiedot löytyvät Eurostatin uudesta sähköisestä julkaisusta Naisten ja miesten elämä Euroopassa – tilastollinen muotokuva, joka vertailee naisten ja miesten jokapäiväistä elämää.

Naisten ja miesten elämänkaarien välillä on eroja, mutta eroja on myös eri maiden välillä. Julkaisun tavoitteena on auttaa ymmärtämään tilastojen avulla eurooppalaisten elämän monimuotoisuutta. Julkaisu jakaantuu kolmeen osaan:

  • Elämä, kasvaminen, ikääntyminen
  • Oppiminen, työskentely, tulot
  • Syöminen, ostosten teko, surffailu, seurustelu

Sähköinen julkaisu esittelee tilastotietoja lyhyiden tekstien, infograafien ja interaktiivisten visualisointien avulla. Lukijat voivat myös testata tietojaan tietovisassa.

Euroopan tilastovirasto Eurostat on tuottanut julkaisun yhdessä EU- ja Efta-maiden tilastovirastojen kanssa. Naisten ja miesten elämä Euroopassa – tilastollinen muotokuva juhlistaa 20.10. vietettävää Euroopan tilastopäivää, ja se julkaistaan yhteensä 24 kielellä, myös suomeksi.

Tutustu julkaisuun:
Naisten ja miesten elämä Euroopassa – tilastollinen muotokuva

Jaa