Uutisia 18.2.2019

Marja Rantala Maanmittauslaitoksesta Tilastokeskukseen kehitysjohtajaksi

​Maanmittauslaitoksen ylijohtaja Marja Rantala siirtyy Tilastokeskukseen määräaikaiseksi kehitysjohtajaksi tuotannon kehittäminen -yksikköön 18.2.2019 alkaen. Rantala työskentelee Tilastokeskuksessa vuoden 2019 loppuun.

Rantalan työhön kuuluu yksikön esimiestehtävien lisäksi muun muassa Tilastokeskuksen uuden strategian toimeenpanoon liittyviä tehtäviä.

Johtajat lainaan

Määräaikaisen johtajan nimeämisellä kumppanivirastosta tuetaan Tilastokeskuksen strategisten tavoitteiden toimeenpanoa ja luodaan samalla edellytyksiä valtionhallinnon tietotoimijoiden entistä vahvemmalle verkostolle.

"Tehtäväkiertoa on tapahtunut meillä perinteisesti asiantuntijatasolla, mutta nyt meille avautui tilaisuus tukea uuden strategian tavoitteita ja toimeenpanoa myös johtajatason tehtävänkierrolla", sanoo Tilastokeskuksen pääjohtaja Marjo Bruun.

"Olemme erittäin iloisia tästä yhteistyömahdollisuudesta ja sen kautta saamastamme vahvistuksesta liittyen erityisesti paikkatietoihin ja paikkatietopolitiikkaan. Maanmittauslaitos on kansallisesti ja kansainvälisesti edelläkävijä näissä asioissa."

Pitkän linjan johtotehtävistä uudelle hallinnonalalle

Marja Rantalalla on takanaan 16 vuoden työura Maanmittauslaitoksen johtotehtävissä, ja hän ottaa haasteen Tilastokeskuksessa vastaan innostuneena.  

"Tiedonhallinnan ja tietopolitiikan alueella on käynnissä mielenkiintoinen uudistumisvaihe, ja on hienoa päästä katsomaan sitä toisen tietointensiivisen viraston ja sen tietoammattilaisten kanssa uudesta näkökulmasta", Rantala toteaa.

Jaa