Uutisia 31.7.2019

Findikaattori kokoaa usean eri organisaation indikaattorit yhteen palveluun

Tulevana syksynä Findikaattori-palvelu juhlii 10-vuotistaivaltaan. Palvelu kokoaa yhteen Tilastokeskuksen ja usean muun kotimaisen organisaation tuottamia indikaattoreita, jotka kuvaavat yhteiskunnan kehitystä.

Findikaattorista löytyy tietoa monelta elämän osa-alueelta. Palvelusta löytyy tieto esimerkiksi siitä, kuinka monta kertaa kirjastoissa käytiin viime vuonna, paljonko viljaa silloin tuotettiin ja montako lasta syntyi. Kaiken kaikkiaan erilaisia indikaattoreita on noin sata.

Palvelu on suunnattu kaikille niille, jotka työssään tai toiminnassaan tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa tietoa yhteiskunnan kehityksestä. Findikaattorista on siis iloa ainakin päätöksentekijöille, asiantuntijoille, opettajille, toimittajille ja kansalaisille.

Findikaattori helpottaa tiedonhakua tarjoamalla yhdellä sivustolla useiden organisaatioiden tuottamaa tietoa. Palvelusta löytyvien linkkien avulla voi syventyä tarkemmin etsimäänsä aiheeseen eri organisaatioiden sivuilla. Linkit auttavat löytämään myös kansainvälistä vertailutietoa.

Indikaattorien tarjoamiin tietoihin pääsee tutustumaan visualisointien ja taulukkojen avulla. Käyttäjä voi halutessaan ladata tiedot omalle koneelleen Excel-tiedostona.

Findikaattori on palkittu vuonna 2009 OECD:n maailmankonferenssissa parhaana uutta teknologiaa hyödyntävänä indikaattoripalveluna. Viime vuonna palvelu uudistettiin, jotta sitä on aiempaa helpompi käyttää mobiililaitteilla.

Lisätietoja:
tietopalvelusuunnittelija Sari Vahala p. 029 551 6316
findikaattori@tilastokeskus.fi

Findikaattori-palvelu: findikaattori.fi

Jaa