Suomen virallinen tilasto

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Yritysten liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia vuonna 2018
26.9.2019
Yritysten (TOL B-S, pl. K) liikevaihto ilman sisäisiä eriä oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan yhteensä 417,7 miljardia euroa vuonna 2018. Liikevaihtoa kertyi yhteensä 23 miljardia eli 5,8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihdon kasvusta 10,8 miljardia tuli teollisuusyrityksiltä (TOL B-E), 6,2 miljardia palveluyrityksiltä, 4,5 miljardia kaupan alalta ja 1,5 miljardia rakentamisesta.

Seuraava julkistus:
19.12.2019

Kuvaus: Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto kuvaa Suomessa toimivia yrityksiä. Tilasto sisältää toimialoittaisia tietoja yritysten lukumäärästä, henkilöstöstä, tilinpäätöksistä sekä liikevaihdon ja kulujen erittelystä. Yritysten tilinpäätöstiedoilla kuvataan toimialojen tuloksen muodostumista, kannattavuutta ja taseen rakennetta. Tarkasteltavina muuttujina ovat tuloslaskelman ja taseen tiedot ja niiden pohjalta lasketut tunnusluvut. Tilasto sisältää myös tietoja yritysten kasvusta ja selviämisestä aloitusvuoden jälkeen.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: yritykset, toimialat, henkilöstö, tilinpäätös, liikevaihto, tuloslaskelma, taseet, kannattavuus, jalostusarvo, investoinnit.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Videopeliyritysten toimialan tarkistus huomioitu Rakenne- ja tilinpäätöstilastossa 2018
26.9.2019
Tilastokeskus on tarkistanut toimialatiedon lähes 300 yritykseltä, joiden liiketoiminta liittyy videopeleihin.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-6217. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 7.12.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/yrti/index.html