Suomen virallinen tilasto

Rikos- ja pakkokeinotilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Tietoon tulleiden seksuaalisten ahdistelujen määrä väheni 22,6 prosenttia, raiskauksien määrä kasvoi 6 prosenttia
16.3.2018
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2017 aikana kaikkiaan 854 400 rikosta ja rikkomusta, mikä on 31 300 tapausta (3,8 prosenttia) enemmän kuin vuonna 2016. Kasvua oli lähinnä liikennerikkomuksissa. Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 35 700 eli 0,7 prosenttia edellisvuoden tammi-joulukuuta vähemmän. Raiskauksia ilmoitettiin 6 prosenttia enemmän ja seksuaalisia ahdisteluja 22,6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Seuraava julkistus:
8.5.2018

Kuvaus: Rikos- ja pakkokeinotilasto keskittyy rikollisuutta koskevien alueellisten jakaumien sekä poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen käyttämien pakkokeinojen kuvaamiseen. Tilasto sisältää tietoja ilmi tulleiden rikosten laadusta ja määrästä. Lisäksi selvitetään poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tutkimien ja selvittämien rikosten määrä sekä tapaukset, joissa ilmoitus on todettu aiheettomaksi. Selvitetyistä rikoksista ilmoitetaan myös syylliseksi epäillyt sekä heidän ikänsä, kansalaisuus ja joitain sosioekonomisia taustatekijöitä. Tilasto sisältää myös tietoja lähisuhdeväkivallasta ja kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta sekä eräistä viranomaisten suorittamista tehtävistä kuten itsemurhien, hirvieläinkolareiden, palonsyiden yms. tutkimuksista.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, liikennejuopumus, liikennerikokset, perheväkivalta, poliisi, pysäköinninvalvonta, päihteet, rikokset, tullirikokset, uhrit, ulkomaalaiset, varallisuusrikokset, väkivalta, väkivaltarikokset, pakkokeinot, pidättäminen, vangitseminen.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Poliisin tietoon tullut rikollisuus -tilasto ja pakkokeinot-tilasto yhdistetty rikos- ja pakkokeinotilastoksi
31.3.2015
Poliisin tietoon tullut rikollisuus -tilasto ja pakkokeinot -tilasto on yhdistetty uudeksi rikos- ja pakkokeinotilastoksi.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rikos- ja pakkokeinotilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-9151. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.3.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rpk/index.html

Jaa