Suomen virallinen tilasto

Rikos- ja pakkokeinotilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Tietoon tulleiden henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä väheni 4,3 prosenttia tammi-kesäkuussa 2018
18.9.2018
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2018 tammi-kesäkuussa kaikkiaan 402 400 rikosta ja rikkomusta, mikä on 25 300 tapausta (5,9 prosenttia) vähemmän kuin vuonna 2017. Rikoslakirikoksia tuli tietoon 206 900 eli 1,7 prosenttia vähemmän. Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 16 800 eli 4,3 prosenttia edellisvuoden tammi-kesäkuuta vähemmän. Raiskauksia ilmoitettiin 4,8 prosenttia vähemmän ja seksuaalisia ahdisteluja 28,1 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Seuraava julkistus:
18.12.2018

Kuvaus: Rikos- ja pakkokeinotilasto keskittyy rikollisuutta koskevien alueellisten jakaumien sekä poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen käyttämien pakkokeinojen kuvaamiseen. Tilasto sisältää tietoja ilmi tulleiden rikosten laadusta ja määrästä. Lisäksi selvitetään poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tutkimien ja selvittämien rikosten määrä sekä tapaukset, joissa ilmoitus on todettu aiheettomaksi. Selvitetyistä rikoksista ilmoitetaan myös syylliseksi epäillyt sekä heidän ikänsä, kansalaisuus ja joitain sosioekonomisia taustatekijöitä. Tilasto sisältää myös tietoja lähisuhdeväkivallasta ja kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta sekä eräistä viranomaisten suorittamista tehtävistä kuten itsemurhien, hirvieläinkolareiden, palonsyiden yms. tutkimuksista.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, liikennejuopumus, liikennerikokset, perheväkivalta, poliisi, pysäköinninvalvonta, päihteet, rikokset, tullirikokset, uhrit, ulkomaalaiset, varallisuusrikokset, väkivalta, väkivaltarikokset, pakkokeinot, pidättäminen, vangitseminen.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Poliisin tietoon tullut rikollisuus -tilasto ja pakkokeinot-tilasto yhdistetty rikos- ja pakkokeinotilastoksi
31.3.2015
Poliisin tietoon tullut rikollisuus -tilasto ja pakkokeinot -tilasto on yhdistetty uudeksi rikos- ja pakkokeinotilastoksi.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rikos- ja pakkokeinotilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-9151. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 16.12.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rpk/