Suomen virallinen tilasto

Rakennukset ja kesämökit

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Joka viidennessä kunnassa enemmän mökkejä kuin asuttuja asuntoja 2015
26.5.2016
Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 lopussa Suomessa oli 501 600 kesämökkiä. Vaikka mökkien määrä ei enää kasva edellisvuosien tapaan, niin mökkeilyn merkitys korostuu erityisesti paikkakunnilla, joissa vakinaisten asukkaiden määrä vähenee. Vuoden 2015 lopulla joka viidennessä kunnassa oli enemmän mökkejä kuin asuttuja asuntoja. Kaikkiaan tällaisia kuntia oli 63, joista mökkimäärältään suurimpia olivat Parainen, Mäntyharju ja Kemiönsaari.

Seuraava julkistus:
24.5.2017

Kuvaus: Rakennukset ja kesämökit -tilasto on vuositilasto ja se kuvaa olemassa olevaa rakennus- ja kesämökkikantaa vuoden viimeisenä päivänä. Rakennuskantaan eivät sisälly kevytrakenteiset katokset ja kioskit, maataloustuotannossa yksinomaan käytettävät rakennukset eivätkä asuinrakennusten sauna- ja talousrakennukset. Rakennuskantaan eivät sisälly myöskään kesämökit. Kesämökillä tarkoitetaan kiinteästi sijaintipaikalleen rakennettua vapaa-ajan asuinrakennusta tai asuinrakennusta, jota käytetään loma- tai vapaa-ajan asuntona. Liiketoimintaa palvelevia lomamökkejä, lomakylien rakennuksia ja siirtolapuutarhamökkejä ei lueta vapaa-ajan asuinrakennuksiksi. Rakennus- ja kesämökkitilastoja voidaan tuottaa kaikilla kunta- ja koordinaattipohjaisilla aluejaoilla sekä postinumeroalueittain. Rakennuksia ja kesämökkejä koskevat tiedot saadaan Tilastokeskukseen pääosin Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä, johon kuntien rakennusvalvontaviranomaiset ilmoittavat rakennuksia koskevat rakennusluvanvaraiset tiedot. Rakennukset ja kesämökit -tilasto on kokonaisaineisto.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuminen, asunnot, kerrostalot, kesämökit, loma-asunnot, omakotitalot, pientalot, rakennukset, rakennuskanta, rakentaminen, rivitalot, talonrakennus, vapaa-ajan asunnot.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rakennukset ja kesämökit -tilasto
28.5.2009
Rakennukset ja kesämökit -tilasto korvaa aiemman Rakennuskantatilaston ja Kesämökit-tilaston.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennukset ja kesämökit [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-677X. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.4.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rakke/index.html

Jaa