Suomen virallinen tilasto

Perheet

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Perheiden määrä kääntyi laskuun
25.5.2018
Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuoden 2017 lopussa Suomessa oli 1 472 000 perhettä. Perheiden määrä pieneni ensimmäisen kerran perhetilastoinnin aikana. Määrä pieneni edellisvuodesta 4 100 perheellä. Tähän asti perheiden määrä oli kasvanut, vaikkakin viime vuosina hitaasti. Määrän pieneneminen on nyt lähes samalla tasolla kuin määrän vuosittainen kasvu vielä muutamia vuosia sitten.

Seuraava julkistus:
Tästä tilastosta ei enää vuonna 2018 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

Kuvaus: Perheet muodostetaan vuoden vaihteessa Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän mukaan samassa asunnossa asuvista henkilöistä. Tilastossa on perheet ja lapsiperheet ja heidän väestötietonsa. Perheet luokitellaan lapsettomiin tai lasten kanssa asuviin avio- ja avopareihin, rekisteröityihin mies- ja naispareihin sekä yhden vanhemman perheisiin. Avoparit päätellään yhdessä asumisen perusteella. Tilastossa on puolisoiden/vanhempien ikä, kieli, kansalaisuus ja syntymämaa sekä jokaisen kotona asuvan lapsen ikä ja sukupuoli. Lapsiperheiksi luokitellaan perheet, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: avioliitto, avoliitto, kansalaisuus, lapset, lapsiperheet, perheet, rekisteröity parisuhde, uusperheet, yksinhuoltajaperheet.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Perheet-vuosikatsauksen julkistaminen siirtyy
21.11.2018
Perheet 2017 -vuosikatsauksen 21.11.2018 julkaistavaksi ilmoitettujen tietojen julkistaminen siirtyy.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Perheet [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-3215. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.11.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/perh/index.html