Tästä tilastosta on olemassa uudempi julkaisu

Tuorein julkaisu: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2019, 1. vuosineljännes

Julkaistu: 15.8.2006

Maatalouden tuottajahinnat nousivat toisella vuosineljänneksellä

Maatalouden tuottajahintaindeksi nousi 1,6 prosenttia vuoden 2005 toisesta vuosineljänneksestä vuoden 2006 vastaavaan ajankohtaan. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 1,3 prosenttia.

Kasvituotoksen hintaindeksi nousi vuodessa 0,6 prosenttia. Eläintuotoksen hintaindeksi nousi 2,2 prosenttia, mutta laski 2,6 prosenttia ilman turkisnahkoja. Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti kauran, vihannesten ja puutarhatuotteiden kallistuminen. Ruokaperunan hinta oli toisella vuosineljänneksellä yli neljäkymmentä prosenttia alempana kuin vuotta aiemmin. Indeksin laskua hillitsi naudanlihan kallistuminen 2,6 prosentilla.

Maatalouden tuottajahintaindeksin neljännesvuosi- ja vuosimuutokset toisella vuosineljänneksellä 2006

Indeksi (2000=100) II / 2006* Muutos -%
I/2006 - II/2006*
Muutos -%
II/2005- II/2006*
Kokonaisindeksi 97,8 -1,1 1,6
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 94,8 -1,3 -1,3
Kasvituotos 101,0 1,8 0,6
Eläintuotos 96,3 -2,6 2,2
* 2006 ennakollinen kunnes maidon ja lihan lopulliset jälki- ja lisätilihinnat tiedossa. Vuoden 2005 tiedot lopullisia.

Maatalouden hintaindeksien julkaisuaikataulu muuttui vuoden alusta. Vuotta 2006 koskevat indeksit julkaistaan ainoastaan neljännesvuositasolla.

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, Jenni Taskinen (09) 1734 3487, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar

Taulukot

Tietokantataulukot

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 15.8.2006

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 2. vuosineljännes 2006. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.7.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/mthi/2006/02/mthi_2006_02_2006-08-15_tie_001.html