Tästä tilastosta on olemassa uudempi julkaisu

Tuorein julkaisu: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2019, 1. vuosineljännes

Julkaistu: 13.6.2005

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 3,5 prosenttia

Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 3,5 prosenttia vuoden 2004 huhtikuusta vuoden 2005 huhtikuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,7 prosenttia.

Kasvituotoksen hinnat laskivat vuoden aikana 6,9 prosenttia. Kaikkien kasvituoteryhmien hinnat laskivat vuotta aiempaan verrattuna. Eläintuotoksen hinnat laskivat vuodessa 1,6 prosenttia ja ilman turkiksia 1,5 prosenttia. Eniten indeksin laskuun vaikuttivat maidon ja viljojen alenevat hinnat. Viljan hinnat laskivat 7,6 prosenttia. Maidon hinta laski 6,2 prosenttia ja kananmunien 21,3 prosenttia. Naudanlihan hinta nousi 6,8 ja sianlihan 11,9 prosenttia.

Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset

Indeksi Huhtikuu 2005* Muutos -%
3/2005 - 4/2005
Muutos -%
4/2004 - 4/2005
Kokonaisindeksi 95,4 -1,6 -3,5
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 95,1 -2,0 -3,7
Kasvituotos 101,1 -5,0 -6,9
Eläintuotos 92,6 0,3 -1,6

* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia.

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, Jenni Taskinen (09) 1734 3487, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Taulukot

Tietokantataulukot

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 13.6.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 4. vuosineljännes 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 16.7.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/mthi/2005/04/mthi_2005_04_2005-06-13_tie_001.html