Suomen virallinen tilasto

Tuotannon suhdannekuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kansantalouden tuotanto laski toukokuussa 2014
15.7.2014
Kausitasoitettu tuotanto laski toukokuussa 0,5 prosenttia edelliskuukaudesta. Työpäiväkorjattuna tuotanto oli 0,1 prosenttia edellisvuotta alemmalla tasolla. Tämän vuoden toukokuussa oli yksi työpäivä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Ilman työpäiväkorjausta alkuperäinen sarja oli 0,9 prosenttia vuotta aiempaa alemmalla tasolla.

Seuraava julkistus:
14.8.2014

Kuvaus: Tuotannon suhdannekuvaajalla pyritään ennakoimaan kansantalouden kehitystä kuukausitasolla. Se sisältää volyymiaikasarjat vuoden 1996 tammikuusta alkaen. Tiedot ovat indeksimuodossa siten, että vuoden 2000 keskiarvoksi tulee 100. Volyymiaikasarjan ketjutuksessa perusvuotena on aina edellinen vuosi. Tiedot on laskettu alkuperäisinä ja työpäiväkorjattuina koko kansantaloudelle sekä kolmelle pää-toimialalle. Lisäksi lasketaan kausitasoitettu sarja ja trendisarja koko kansantalouden tasolla.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: indeksit, kansantalous, suhdannevaihtelut, tuotanto, volyymi-indeksit.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Tuotannon suhdannekuvaaja nopeutuu
14.2.2014
Tuotannon suhdannekuvaajan julkaisuaikataulu nopeutuu tammikuun 2014 tiedoista (14.3.) alkaen siten, että kunkin kuukauden tiedot julkaistaan jatkossa noin 45 päivässä kuukauden päättymisestä.

Selainversio

Tilastokeskus