Suomen virallinen tilasto

Korjausrakentaminen

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Asunnon omistajat ja asunto-osakeyhtiöt korjasivat 6,0 miljardilla eurolla vuonna 2019
11.6.2020
Tilastokeskuksen mukaan asunnon omistajat ja asunto-osakeyhtiöt korjasivat asuntojaan ja asuinrakennuksiaan 6,0 miljardilla eurolla vuonna 2019. Korjauksiin käytetty rahamäärä laski 4,2 prosenttia vuoden 2018 tasosta. Laskua on erityisesti omakoti- ja paritaloasuntojen sisätiloihin kohdistuneissa korjauksissa. Omakoti- ja paritaloja korjattiin 3,0 miljardilla eurolla. Kerrostalojen korjaamiseen kului 2,4 miljardia euroa ja rivitalojen korjaamiseen 710 miljoonaa euroa.

Seuraava julkistus:
1.10.2020

Kuvaus: Korjausrakentamisen tilasto kuvaa talonrakentamisen korjaustoimintaa vuositasolla. Asuntoyhteisöjen ja suurimpien rakennustyritysten tilinpäätöstiedoista saadaan korjausrakentamisen arvotiedot. Asunto-yhteisöjen korjausrakentaminen jaetaan kahteen osaan; asunto-osakeyhtiöiden ja aravavuokratalojen korjausrakentamiseen. Rakennusyritysten korjausrakentaminen kuvaa vähintään 10 henkilön ra-kennusyritysten korjausrakennustoimintaa. Tilastosta selviää myös korjausrakentamisen kohteet.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: aravavuokratalot, asunto-osakeyhtiöt, korjauskustannukset, korjausrakentaminen, liikevaihto, peruskorjaus, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Palvelurakennusten korjauskustannusten tiedonkeruun ja käsittelyn menetelmät on uudistettu
13.11.2017
Palvelurakennusten korjauskustannusten tiedonkeruun ja käsittelyn menetelmät on uudistettu.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Korjausrakentaminen [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-2958. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 26.9.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/kora/index.html